Ingezonden persbericht

X-Tinxion en Stronghold in The Music Temple te Roosendaal

ROOSENDAAL, 20041209 -- Zondag 12 december treden de thrashmetal bands X-Tinxion en Stronghold op in The Music Temple aan de Molenstraat te Roosendaal.


Stefan van Geel (X-Tinxion): "Het optreden is voor ons de eerste keer dat we met deze formatie op het podium staan. We zijn nu een jaar aan het repeteren en de tijd is rijp om het podium op te gaan. Alle bandleden hebben weliswaar ruime ervaring opgedaan in andere bands, maar het eerste optreden met een nieuwe formatie blijft altijd spannend ".

De nieuwe thrash-metal band X-Tinxion bestaat uit vijf leden die de befaamde 'bay area'-stijl uit de jaren tachtig een warm hart toedragen. Niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat alle leden met deze stijl zijn opgegroeid.

Na de nodige bezettingswijzigingen en 'muzikale' meningsverschillen, zag de huidige bezetting begin juli 2004 het licht. Het is de combinatie van deze muzikanten die typerend is voor de ontwikkeling en de muziek van X-Tinxion. Een eigen stijl die door veel thrash-liefhebbers gewaardeerd zal worden om de brute riffs en schreeuwerige zang.

X-Tinxion heeft inmiddels een repertoire opgebouwd dat bestaat uit eigen nummers en enkele thrash-klassiekers. Gezien de ruime podium-ervaring die de heren in het verleden hebben opgedaan, staat men dan ook te popelen om nu met X-Tinxion de Nederlandse podia onveilig te gaan maken.

Stronghold is een collectief van gemotiveerde muzikanten, die allemaal door de metalen wol geverfd zijn. Ieder met zijn eigen achtergrond, van extreme death- en thrash metal tot black- en heavy metal. In 2001 ziet de eerste demo 'Inside' het levenslicht. Hierop worden al die achtergronden samengesmolten tot een pakkend geheel. Optredens volgen dan ook snel. Enkele wapenfeiten zijn o.a. een drukbezocht optreden op het Wantijpop-festival in Dordrecht, voorprogramma's van gerespecteerde Nederlandse metal-acts als Flesh Made Sin en Pleurisy en het winnen van de Kleine Prijs van Dordt in 2003.

In augustus 2003 duikt Stronghold drie dagen de studio in. Een mini-cd met de titel 'Coming Terror' is het resultaat. Op 'Coming Terror' is een nog zwaarder, donkerder, agressiever, maar nog steeds enthousiast en herkenbaar Stronghold te horen. Een nieuwe plaat betekent voor de band ook nieuwe doelstellingen. De belangrijkste hiervan is nog steeds optreden, want Stronghold voelt zich het meest thuis op het podium. Binnenland en buitenland, clubs of festivals, geen enkel podium is veilig voor het massieve geweld van Stronghold!

"Zij lieten zien dat een band bestaat uit individuele muzikanten, maar dat in dienst van het geheel spelen, loont. Er stond een fantastisch collectief op het podium, zo massief dat het publiek compleet uit z'n dak ging." (www.musicfrom.nl)



Ingezonden persbericht