Ministerie van Algemene Zaken

Datum en tijd: 09-12-2004 17:45

Origineel persbericht.

RIJKSVOORLICHTINGSDIENT

Persbericht

NIEUWE KERK DELFT ZONDAG OPEN VOOR PUBLIEK

Zondag 12 december, de dag na de uitvaart van Prins Bernhard, is voor het publiek van 10.00 tot 20.00 uur gelegenheid de Nieuwe Kerk in Delft te bezichtigen. Alle bloemdecoraties en de kransen zijn dan nog aanwezig, met uitzondering van de kransen van de familie. Zondag is de enige dag dat de Nieuwe Kerk in deze staat bezichtigd kan worden.

De grafkelder is zondag nog geopend, zij het niet toegankelijk. Er is geen gelegenheid tot rouwbeklag: er zullen geen condoleanceregisters liggen en bloemen kunnen niet worden meegenomen in de kerk. Alleen de pers krijgt gelegenheid beeldopnamen te maken in de kerk.

Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar Delft te komen. Vanaf de Markt is de Nieuwe Kerk toegankelijk, en via de zij-ingang wordt de kerk daarna weer verlaten. Om de verwachte bezoekersstroom goed te geleiden, worden er hekken op de Markt geplaatst. Het informatiecentrum van de gemeente Delft blijft zondag 12 december nog open voor het afhandelen van telefonische vragen. Diverse winkels in de binnenstad van Delft zijn zondag open.