Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 9 december 2004

Drie Prins Hendrik-atleten naar EK Veldloop in Duitsland

Met een drietal Prins Hendrik-leden is de Vughtse atletiekclub aanstaande zondag uitstekend vertegenwoordigd op de 11e SPAR Europese Cross Country-kampioenschappen in Duitsland. In Seebad Heringsdorf, nabij de Poolse grens komen Miranda Boonstra, Anja Smolders en Gerwin van den Hurk in actie die middag. Boonstra en Van den Hurk waren 2 weken geleden - bij de Internationale ABAB Warandeloop door de KNAU geselecteerd voor de Nederlandse ploeg; Smolders diezelfde zondag door de KBAB voor de Belgische ploeg. Alle drie de lopers trainen bij meervoudig Nederlands veldloopkampioen Tonnie Dirks, trainer-coach bij Prins Hendrik en De Keien in Uden.

De 18-jarige Gerwin van den Hurk uit Marcharen, bij Oss, zal om 12.00u starten bij de junioren voor een cross over 5640 meter. Het parcours kent enkele heuvels en ligt nabij het meer Schloonsee. De Nederlands veldloopkampioen van 2003 bij de B-junioren debuteert dan in het Oranje tenue.

De Nijmeegse Miranda Boonstra (32) finishte in het Crossgala van de Warandeloop 28 november als vierde Nederlandse. De Nederlands recordhoudster op de 3000 meter steeplechase start samen met veelvoudig Belgisch crosskampioene Anja Smolders bij de vrouwen. Deze lopen om 13.10u een wedstrijd van 5640 meter. Boonstra denkt dat het parcours haar wel ligt: "Geen zand en wel heuvels en ik hoop modder! Al zal het wel koud worden, en dat is wel in mijn nadeel."

Voor Smolders wordt deze EK een speciale editie: zij is de enige die aan alle elf edities van het kampioenschap zal hebben deelgenomen. In 2000 eindigde ze daarbij als zevende, haar hoogste klassering.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de atletiekafdeling van Prins Hendrik dat drie atleten naar een zelfde internationaal kampioenschap mogen.

EINDE BERICHT

De officiële website van het EK is: http://www.eurocross2004-usedom.de/en/index_en.html

NOOT VOOR DE REDACTIE (