Ingezonden persbericht



- Persuitnodiging-

Zondag 12 december 2004
16.00 uur

Galerie Hoopman, Spiegelgracht 14-16, Amsterdam

De comeback van Peter Donkersloot
Beau van Erven Dorens opent tentoonstelling "Van Rembrandt tot Ramses"

Amsterdam, 9 december 2004 -- Zondag 12 december om 16:00 uur zal Beau van Erven Dorens de tentoonstelling "Van Rembrandt tot Ramses. En dan nu de állergrootste Nederlanders" openen bij galerie Hoopman op de Spiegelgracht in Amsterdam. Het is de 'comeback' van schilder Peter Donkersloot die bijna drie jaar na sluiting van Galerie Donkersloot in de PC Hooftstraat weer volop schittert met zijn karakteristieke kijk op 'Echte Helden'. Peter Donkersloot en Galerie Hoopman willen u graag uitnodigen voor deze opening.

De subtitel 'En dan nu de állergrootste Nederlanders' is een knipoog naar de volkomen mislukte verkiezing van de 'Grootste Nederlander aller tijden'. Donkersloot schilderde portretten van Swiebertje tot Van Gogh, van Carmiggelt tot Maxima en van Rembrandt tot Ramses. Tijdens de opening zal er muziek van Pieter Boele zijn en misschien, als Ramses in goeden doen is, zou het wel weer eens ouderwets over de grachten kunnen schallen.

De tentoonstelling loopt van 12 december 2004 tot 1 februari 2005 en is vrij toegankelijk. Galerie Hoopman is van 11.00 tot 17.00 geopend en is op maandag gesloten. Het adres van de galerie: Spiegelgracht 14-16, Amsterdam.

Let wel: Peter Donkersloot heeft niets te maken met de zich 'Donkersloot' noemende galerie op de Leidsegracht in Amsterdam.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht