Politie Groningen

Persberichten zondag 12 december 2004

provincie Groningen 12-12-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Een 57-jarige automobilist uit Groningen werd zaterdagavond op het Gedempte Zuiderdiep betrapt op het rijden onder invloed. Een getuige zag dat de man, die in kennelijke staat verkeerde, met zijn auto wilde weg rijden en hield hem tegen. De gewaarschuwde politie nam een blaasproef van de bestuurder af. Hij scoorde 1.9 promille en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingenomen. Op de Europaweg slingerde zaterdagavond een 59-jarige automobilist uit Leek. Hij werd staande gehouden door een getuige die de politie waarschuwde. De automobilist blies een promillage van 1.75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: greep in kassaladen
De politie kreeg zaterdagmiddag twee meldingen binnen van een greep uit een kassalade in het centrum van de stad. Bij een supermarkt aan het Akerkhof kwam een man binnen die om wisselgeld vroeg bij de kassa. Bij het openen van de kassalade deed hij een greep naar het papiergeld en rende weg. Enige tijd later maakte een marktkoopman op de Grote Markt melding dat een nog onbekende man bij de kraam een greep in de kassalade had gedaan. Hij werd ontdekt en rende weg richting Waagplein. Door meerdere politie-eenheden is uitgekeken naar de man maar hij werd niet meer aangetroffen.

Groningen: verdachte vrachwagendiefstal vrijgelaten
Een 31-jarige man uit Nieuw Buinen die zaterdag op de Hoogte werd aangehouden als verdachte van een diefstal van een vrachtwagen uit Stadskanaal is op vrije voeten gesteld. Uit onderzoek kon geen betrokkenheid van de man blijken bij de diefstal. Het onderzoek wordt voortgezet.

Groningen: aanhoudingen bij wildplassen
De politie hield zaterdagnacht drie personen aan bij het uitschrijven van een bon voor wildplassen in de Oosterstraat. Agenten zagen een 26-jarige man uit Groningen urineren tegen een winkelgevel in de Oosterstraat en wilden de man bekeuren. De man werkte niet mee aan het verstrekken van de benodigde personalia en verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. Twee vrouwen die bij de man waren, 33 en 36 jaar uit Groningen, bemoeiden zich met de situatie en werden ook aangehouden. Op het bureau werden processen-verbaal uitgeschreven.

Groningen: aanhoudingen bij auto-inbraak
Een 40-jarige vrouw en 30-jarige man uit Groningen werden zaterdagmiddag aangehouden voor een inbraak in een auto aan de Oosterhamrikkade. Bij de vrouw werden goederen aangetroffen en bij de man inbrekersgereedschap. Beide zijn aangehouden en ingesloten voor ander verhoor.