Politie Flevoland

Frontale aanrijding Oldebroekerweg

Biddinghuizen 12-12-2004 - Twee mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Oldebroekerweg. Een 29-jarige bestuurder uit Biddinghuizen had gedronken en was al gevlucht toen de politie ter plaatse kwam.

De man uit Biddinghuizen is waarschijnlijk aan de rechter zijde van de weg geraakt en heeft geprobeerd tegen te sturen. Hierdoor is de auto vermoedelijk gaan tollen en op de andere weghelft frontaal in botsing gekomen met een bestelbusje. De automobilist verklaarde tegenover de politie dat hij zo geschrokken was dat hij is gevlucht. Hij meldde zich later die avond bij de politie waarna hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval en het aan hun lot overlaten van gewonden. De politie vermoedt dat hij gedronken had en heeft een bloedproef laten afnemen om het promillage te kunnen bepalen.

Zijn passagier, een 50-jarige man uit Biddinghuizen, en de 42-jarige bestuurder van het bestelbusje (eveneens uit Biddinghuizen), raakten gewond en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.