Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren; politie verricht aanhouding bij blussen vuurstapel
Publicatiedatum: 12-12-2004

Het blussen van een vuurstapel langs de Bisschopsweg in Lunteren heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Eén van hen kon worden ingesloten, de ander is in het tumult door omstanders ontzet.

Al aan het begin van de avond trekt een vuurstapel aandacht, door metershoge vlammen. Een stapel hout is - kennelijk ter gelegenheid van een feest - in brand gestoken. Daardoor ontstaat een zodanig gevaarlijke situatie, dat blussen van het vuur noodzakelijk is.

Aangehouden
Op een gegeven moment ontstaan er echter zodanige problemen, dat de politie in moet grijpen. Brandslangen worden vernield en enkele agenten ter plaatse worden ernstig bedreigd. Daarop wordt een verdachte aangehouden. In het tumult dat ontstaat, wordt hij door omstanders ontzet en weet hij te ontkomen. Als meerdere eenheden van de politie ter plaatse zijn, wordt een 19-jarige Edenaar aangehouden voor bedreiging van een agent. Daarna keert de rust geleidelijk aan terug en kan het vuur worden gedoofd. Er hebben zich geen nieuwe incidenten voorgedaan.

Aangifte
De brandweer gaat maandag de schade inventariseren, die zij aan haar materieel heeft geleden. Daarna zal bij de politie aangifte worden gedaan van vernieling.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie; perspiket
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221