Lekstroom, 12.45 uur

Utrecht 12-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verdachten auto-inbraken aangehouden

HOUTEN Surveillerende agenten zagen zaterdagavond om 18.15 uur op de Fortweg twee mannen, 26 jaar en uit Utrecht, fietsen zonder fietsverlichting. Toen de agenten de mannen hierover aanspraken en de persoonsgegevens van de mannen natrokken, bleken de mannen goede bekenden van de politie te zijn. Op dat moment zagen de agenten ook dat de mannen goederen onder hun jassen verborgen. Het bleek inbrekerswerktuig te zijn en vermoedelijk van diefstal afkomstige auto-onderdelen. De politie heeft de mannen in verzekering gesteld en doet nader onderzoek.

Op dit moment heeft de politie nog geen aangiftes ontvangen. Eventuele gedupeerden worden dan ook dringend verzocht om alsnog aangifte te doen bij de politie van het district Lekstroom.

Aangetroffen wapen

LOPIK In de nacht van zaterdag op zondag 12 december om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Anna van Burenstraat een cafébezoeker met een wapen zou rondlopen. Op de kruising met de Rolafweg noord zagen agenten de man, een 59-jarige inwoner van De Meern, staan bellen. De agenten hebben de man van achteren benaderd en hebben daarbij direct een vuurwapen dat zichtbaar was, afgenomen. De man die onder invloed van alcohol verkeerde, bleek ook in het bezit van munitie. Hij is ingesloten op het politiebureau. Daar trof de politie een grote hoeveelheid sieraden en geld aan bij de man. De politie doet onderzoek.