Stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht 12-12-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanhouding autokrakers

UTRECHT - Op zondag 12 december om 00.45 uur kreeg de politie de melding dat op de St. Ludgerusstraat twee jongens autoruiten zouden inslaan.

Ter plaatse troffen de agenten de twee verdachten aan van 14 en 17 jaar en beide woonachtig in Utrecht, die aan het opgegeven signalement voldeden. Rondom verschillende voertuigen werden sporen aangetroffen die zijn veiliggesteld. Eén van de vernielde voertuigen bleek zelfs van diefstal afkomstig te zijn.

De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding verdachte tasjesroof

UTRECHT Zaterdagavond 11 december omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige vrouw uit Enschede slachtoffer was geworden van een tasjesroof op het Smakkelaarsveld. De vrouw was op dat moment al opgenomen in het Diakonessenziekenhuis voor (onbekend) hoofdletsel dat zij had opgelopen tijdens de tasjesroof. Dankzij een duidelijk signalement konden agenten omstreeks 23.55 uur op het Vredenburg een 53-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden. Op het politiebureau bleek dat de man sowieso nog 7 dagen detentie tegoed had. Hij is ingesloten. De politie doet onderzoek.

Schade door alcomobilist

UTRECHT - Zaterdagavond 11 december om 21.10 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist in de Bouwstraat meerdere voertuigen zou hebben aangereden en vervolgens zijn doorgereden. Ook op de Utrechtseweg zou dezelfde automobilist even later schade aan diverse voertuigen hebben veroorzaakt. Dankzij een getuige (leeftijd en woonplaats onbekend) die achter de automobilist is blijven aanrijden, kon de politie de 43-jarige automobilist uit De Meern op de rijksweg A2 ter hoogte van de oprit naar Culemborg aanhouden. Uit ademanalyse op het politie bleek dat de man teveel had gedronken; hij blies 490 ug/l. Hij is ingesloten op het politiebureau. De schade aan zijn voertuig wordt nader onderzocht.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT - Zaterdagavond 11 december omstreeks 18.45 uur zagen surveillerende agenten op de Hudsondreef twee mannen druk in de weer met het demonteren van auto-onderdelen. De mannen, 19 en 20 jaar en uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de eigenaar van de auto benaderd, die aangifte van diefstal zal doen.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Zaterdagavond om 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een motorrijder op de Croeselaan een aanrijding had gehad met twee voetgangers. Ter plaatse bleek dat de 50-jarige motorrijder uit Nieuwegein niet meer had kunnen remmen voor twee 27-jarige voetgangers (uit Hoofddorp en Alphen aan den Rijn) die de weg ter hoogte van de Jaarbeurs waren overgestoken. Ook de motorrijder zelf was gewond. De drie slachtoffers zijn per ambulance met been- en bekkenletsel naar het UMC te Utrecht vervoerd. De Regionale Verkeersdienst van de politie onderzoekt het ongeval.

Openstaande boetes

UTRECHT Zaterdagmorgen om 06.45 uur hield de politie op de Domstraat een 38-jarige automobilist uit Maarssen aan. Na controle bleek namelijk dat de Maarssenaar reed ondanks een rij-ontzegging voor rijden onder invloed. Tevens bleek hij voor 6 vonnissen (boetes ter waarde van 2900) gesignaleerd te staan. Hij is ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.