Politie Gelderland-Midden

Wageningen; politie houdt verdachte bedreigingen aan
Publicatiedatum: 12-12-2004

Een 50-jarige Edenaar is zondagochtend rond 01.00 uur door de politie aangehouden. De man bedreigde een familielid van hem, waarop de politie besloot hem op de Van Uvenweg in Wageningen aan te houden. Daarbij is een mes in beslag genomen. Overigens worden over motief en toedracht geen nadere mededelingen gedaan, vanwege de privacy van alle betrokkenen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie, perspiket
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Barneveld; gewapende overval woning in Opsporing Verzocht*
Publicatiedatum: 12-12-2004

Dit bericht is een herhaling van het bericht van vrijdag!

De recherche in Barneveld brengt maandag 13 december een gewapende overval in een woning in Kootwijkerbroek onder de aandacht van een breed publiek. Hulp van de kijkers wordt met name gevraagd rond het signalement van de verdachten en een auto die rond de overval in de nabijheid van het overvallen pand is gezien.

Op 17 juli werd aan de Oosterbrinkweg in Kootwijkerbroek een overval gepleegd. Tussen twee uur en half drie "s nachts dringen drie gewapende mannen een woning binnen. Zij bedreigen een 21-jarige man en een 23-jarige vrouw en doorzoeken het hele huis. Een kluis, geld en sieraden worden weggenomen.

Reconstructie
In het TV programma Opsporing Verzocht zal maandagavond een reconstructie van de overval te zien zijn. Daarvoor zijn beelden in en rond de woning aan de Oosterbrinkweg gemaakt. Ook zal een compositiefoto van één van de verdachten worden getoond. Verder zal de politie gerichte vragen stellen over een personenauto die rond het tijdstip van de overval in de omgeving van de woning gezien is en de weggenomen kluis. In de Nieuwsbrief van de politie - die vandaag onder de abonnees zal worden verspreid - wordt ook uitgebreid aandacht aan deze zaak besteed.

Opsporing Verzocht is maandagavond 13 december te zien bij de AVRO. Vanaf 19.30 uur het eerste deel, later op de avond vanaf 22.00 uur het tweede deel. Dinsdag 14 december worden beide uitzendingen vanaf 10.30 uur herhaald.


* Het uitzenden van het onderwerp is altijd onder voorbehoud. Indien dringende ontwikkelingen dit noodzakelijk maken, kan de inhoud van het programma op het laatste moment nog worden gewijzigd

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---