Eemland zuid 13.40 uur

Utrecht 12-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Oproep getuigen: Gewapende overval

AMERSFOORT Op zaterdagochtend omstreeks 11.45 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een kapperszaak aan het Operaplein. De overval werd gepleegd door een onbekende man bewapend met een mes. Op dat moment waren in de zaak enkele personeelsleden en een klant aanwezig. De verdachte eiste geld van het personeel en ging er vervolgens met het geld vandoor. Hij verliet rustig de zaak en liep te voet weg in de richting van het Schuilenburgerplein.

Niemand raakte bij de overval lichamelijk gewond. De politie werd ingeschakeld. Bij een zoekactie in de omgeving door de politie werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Signalement:

Man met licht getinte huidskleur, donkerbruin haar en donkerbruin sikje. De man heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.65 cm lang. De man spreekt gebrekkig Nederlands. Hij was op het moment van de overval gekleed in donkerblauwe trui met capuchon en had een witte tas bij zich.

Mensen die meer informatie hebben worden gevraagd om contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, tel. 0900-8844.

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT Op zaterdagavond heeft een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De jongen verklaarde omstreeks 17.15 uur die middag mishandeld te zijn door twee jongens op de Utrechtsestraat. Aanleiding van de geweldpleging zou zijn dat in het verleden een meisje geslagen zou hebben. De jongen werd door zijn agressors geschopt tegen zijn benen en gestompt op zijn bovenlichaam en hoofd. De jongen liep hierdoor lichte verwondingen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding gezochte man

AMERSFOORT De politie heeft tijdens surveillance een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij reed in een onverzekerde auto. De politie controleerde de gegevens toen zij de auto op de Van Randwijcklaan zagen rijden. Daarbij bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Ook stond voor hem nog 900 dagen aan gevangenisstraf open. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man werd voorzien van processen verbaal voor het onverzekerde voertuig en rijden zonder rijbewijs en vervolgens meteen ingesloten.

Belediging

AMERSFOORT De politie heeft op de Maanlander een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor belediging van de politie. De man gedroeg zich in een horecagelegenheid vervelend naar personeel en klanten en sloeg tegen de ramen van het pand. De politie werd ingeschakeld en deze sprak de man aan, die onder invloed van drank verkerde. Daarop begon hij beledigingen te uitten richting de agenten, die hem daarop aanhielden. De man begon zich te verzetten tegen de aanhouding en werd met gepast geweld geboeid en overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten.

Vissen op het droge

AMERSFOORT De politie kreeg op zaterdagmiddag rond 12.15 uur de melding dat in een bijna leeggepompte vijver aan de Liendertseweg een grote hoeveelheid vis naar adem lag te happen. Enkele bezorgde en alerte buurtbewoners waren al druk bezig om de vissen te redden door ze in een naastgelegen vijver onder te brengen.

Hier bleek dat er al zon 50 grote karpers van meer dan 50 cm waren gered door de omwonenden en vele honderden brasems, snoeken, zeelten, voorns, palingen en andere vissoorten. De vijver werd droog gepompt in verband met onderhoudswerkzaamheden. De politie schakelde de brandweer en gemeente in voor assistentie. Inmiddels hadden de omwonenden het leven van de meeste vissen al gered.

Ook werd de verantwoordelijke uitvoerder benaderd van de pompwerkzaamheden. De politie zal nader onderzoeken of proces verbaal moet worden opgemaakt in verband met de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren.