Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Jos Koevoets
Onderwerp ( persberichten
Datum ( 12 december 2004


Landgraaf; inbraak bij vuurwerkhandelaar

Op zaterdag 11 december om 08.15 uur trof de politie tijdens haar patrouille over de Rouenhofweg in Landgraaf een aantal dozen aan. Aanvankelijk werd gedacht aan het illegaal dumpen van afval, doch toen de rommel nader bekeken werd, bleken het dozen te zijn waarin vuurwerkpakketten gezeten hadden. Toen een bezoek werd gebracht aan de op de Doctor Calsstraat gelegen vuurwerkhandelaar was deze onaangenaam verrast toen bleek dat er die nacht ingebroken was in een van zijn loodsen. In die loods lag een flinke partij siervuurwerk opgeslagen. Ondanks de alarminstallatie had men toch kans gezien de loods open te breken. Omdat de politie in afwachting is van een precieze inventarisatie van de buit, kan daar verder nog niets over gezegd worden.

Geleen; brandstichter aangehouden

Zaterdag 11 december hield de politie om 16.40 uur in Geleen een 22-jarige bewoner van een flatwoning aan de van Goyenstraat aan. De man wordt ervan verdacht opzettelijk brand te hebben gesticht in zijn woning. Na de brand vertrok hij doch kon door de politie in de directe nabijheid worden aangehouden. De brandweer bluste het vuur. De in psychische nood verkerende verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Mogelijk is hij ook betrokken bij de brand die de voorafgaande nacht om 00.50 uur ontstond. Op een van de verdiepingen van bedoelde flat werd toen oud papier en kleding in brand gestoken hetgeen gepaard ging met een flinke rookontwikkeling. Enkele bewoners moesten daardoor tijdelijk hun woning verlaten. Ook hier moest de brandweer het vuur blussen.

Valkenburg; drugshandelaar aangehouden

Vrijdag 10 december hield de politie om 21.15 uur de 28-jarige bewoner van een woning aan de Wilhelminalaan in Valkenberg aan in verband met de handel in softdrugs. Bij de politie bestond al langere tijd het vermoeden dat de man vanuit zijn woning drugs verkocht. Een en ander werd nog eens versterkt toen enkele kopers in het vooronderzoek werden 'afgevangen' met verdovende middelen in hun bezit. In de woning trof de politie ongeveer 600 gram softdrugs aan en ongeveer 3 kilo spacecake (cake vermengt met softdrugs). De verdachte verklaarde de laatste twee jaar dagelijks aan 10-15 klanten softdrugs verkocht te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte weer in vrijheid gesteld. Tegen hem zal snelrecht worden toegepast.

Cadier en Keer; auto's vernield

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december werden in Cadier en Keer op de Beatrixstraat en directe omgeving van een nog onbekend aantal auto's de buitenspiegels afgetrapt. Toen nu toe zijn bij de politie zes aangiften gedaan. De mogelijke verdachte zou gekleed zijn in een blauwe jeans en een lichtbruin jack. Op zijn hoofd droeg hij witte cap. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844).

Heerlen; 120 dagen cel na belediging

Zaterdag 11 december hield de politie om 05.00 uur op de N-281 een 30-jarige inwoner uit Heerlen aan. Toen de verdachte op de Beitel in Heerlen in een taxi stapte, maakte hij een beledigende opmerking richting een passerende politiepatrouille. Daarop werd de taxi op de N-281in Heerlen aan de kant gezet en de verdachte uit de auto gehaald. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij in verband met een eerdere opgelegde straf nog 120 dagen hechtenis moest ondergaan. Een en ander betekent dat de Heerlenaar de komende feestdagen in een cel mag doorbrengen.

Heerlen; controle uitgaanscentrum

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een controle in het uitgaanscentrum van Heerlen. Daarbij werden 27 personen bekeurd voor onder andere wildplassen, diverse verkeersovertredingen, het veroorzaken van overlast en op straat alcohol drinken.Ook werden twee café-eigenaren bekeurd omdat na sluitingstijd nog diverse klanten in hun zaak aanwezig waren.

Geleen; valse aangifte na aanrijding

Zondag 12 december hield de politie om 00.30 uur een 18-jarige vrouw uit Sittard aan die bij de politie valse aangifte deed van diefstal van haar auto. Bij de politie was inmiddels bekend dat haar auto omstreeks 23.45 uur op de Vermeerstraat in Geleen betrokken was bij een aanrijding waarbij de dader was doorgereden. Omdat de auto door de aanrijding koelvloeistof verloor, kon een getuige het spoor volgen en trof de auto op de van Goyenstraat aan. Opvallend was dat het signalement van de doorrijder van de aanrijding sterk overeenkwam met de 17-jarige vriend van de vrouw die aan het politiebureau aangifte van diefstal deed. Daarop werd zij nader aan de tand gevoeld waarna ze al snel de valse aangifte bekende. Omdat haar vriend geen rijbewijs had, wilde ze hem helpen. Na uitnodiging aan het politiebureau verscheen even later de vriend die in verband met de aanrijding en het rijden zonder rijbewijs een proces-verbaal kreeg.

Sittard; vernieling van taxi

Een 30-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Heythuysen werden zondag 12 december om 03.50 uur door de politie aangehouden. Het tweetal wilde vanaf de Stationsstraat in Sittard met een taxi naar Heythuysen vervoerd worden. Toen de chauffeur een geldbedrag als borg vroeg, lieten beiden duidelijk merken het daar niet eens mee te zijn. Ze stapten uit en schopten tegen de taxi en bekrasten deze auto waarna men er te voet vandoor ging. Middels assistentie van enkele andere chauffeurs konden de verdachten worden opgehouden tot de komst van de politie. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Beek; valse aangifte na aanrijding

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december deed een 24-jarige man uit Munstergeleen bij de politie aangifte van diefstal van zijn auto. Aanvankeleijk verklaarde hij samen met zijn 28-jarige eveneens in Munstergeleen wonende vriend op stap te zijn geweest in Beek. Toen ze wilden vertrekken, bleek dat de auto vanaf een parkeerterrein gestolen was. Toen ze daarop naar huis liepen, kwamen ze de auto onderweg tegen op de Polychemstraat in Beek. Door een aanrijding bleek het voertuig flink beschadigd te zijn. Daarop werd de politie gebeld en werd aangifte van diefstal gedaan. Omdat de politie twijfels had omtrent de waarheid van het verhaal, werd het tweetal nader aan de tand gevoeld. Al vlug spraken ze elkaar tegen en kwam men met het juiste verhaal op de proppen. De vriend bleek met de auto gereden te hebben terwijl de eigenaar naast hem zat. Deze vond dat hij teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. Zijn vriend dacht daar anders over en wilde de auto naar huis rijden. Onderweg reed hij over enkele grote keien waardoor de auto niet meer verder kon. Men bedacht toen de diefstal om onder de zaak uit te komen. Helaas voor hen viel men door de mand. Beiden werden aangehouden. Omdat de 28-jarige bestuurder alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Dat leverde een promillage op van 1,93. Hij verklaarde ongeveer 20-30 pilsjes gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tegen de eigenaar die valse aangifte deed, werd snelrecht toegepast. Hem werd door justitie een boete opgelegd van 220 euro.

Heerlen; graffiti

Zondag 12 december werden tussen 01.00 uur en 07.00 uur tussen de Kerkraderweg en de Hendrik van Veldekestraat in Heerlen enkele muren en rolluiken van ongeveer 10 woningen beklad met graffiti. Ook werd er een geparkeerde auto met blauwe verf bespoten. Er werden tekens van pijlen en een enkel nietszeggend woord aangebracht. Wie de dader(s) zijn is niet bekend.

Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --