Heuvelrug 13.40 uur

Utrecht 12-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Rijden onder invloed

AMERONGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de avond en nacht van zaterdag op zondag twee personen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

In Wijk bij Duurstede werd een 56-jarige man uit wijk bij Duurstede omstreeks 20.30 uur op de David van Bourgondiëweg gecontroleerd. Hij bleek na ademanalyse op het bureau met 460 ug/l in zijn personenauto te hebben gereden. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en twee boetes: een voor rijden onder invloed en een voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

In Amerongen werd op de Koningin Wilhelminaweg rond 1.22 uur een 22-jarige man uit Leersum gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid in zijn auto reed. Na een ademanalyse bleek hij met 640 ug/l te hebben gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding ontvangen.

Hennepkwekerij aangetroffen

VEENENDAAL De politie heeft op zaterdagochtend rond 10.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een pand op de Standaardruiter. De brandweer schakelde de politie in nadat zij een brandmelding hadden gehad bij het pand en behalve een brandlucht ook een hennepgeur waarnamen. Op een zolder in de bedrijfsruimte werd een kwekerij met 488 planten aangetroffen en een plantage in aanbouw. De brandlucht werd veroorzaakt door kortsluiting in de meterkast. De hennep en de benodigde goederen voor de kwekerij zijn afgevoerd voor vernietiging. De politie heeft de zaak in onderzoek.