Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 december 2004

Politie houdt controleactie in Enschede

De politie Twente heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december een grootscheepse controle gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik

Enschede

Van zaterdagavond 23.00 uur tot zondagmorgen 05.00 uur werden passanten o.a.gecontroleerd aan de Hengelosestraat, Oldenzaalsestraat, de Haaksbergerstraat en de Molenstraat. Er werd gecontroleerd op alcohol en verkeersgedrag. De politie Twente nam met hondengeleiders, het verkeershandhavingsteam en medewerkers van de zes Enschedese politieafdelingen deel. In totaal hebben 630 personen zich aan een blaastest op straat onderworpen. 20 hebben een proces-verbaal gekregen omdat hun alcoholpromillage te hoog was. Uitschieters daarbij waren een 46 jr. Enschedeer wiens ademanalyse 1.67 promille aanwees en een 57 jr. Hengeloër met een uitslag van 1.7 promille. Van beiden is het rijbewijs ingevorderd. Naast deze processen-verbaal in verband met het alcoholgebruik, zijn nog 39 fietsers bekeurd omdat ze hun verlichting niet aan hadden en kregen 14 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Een 26 jr. Enschedeer trachtte zich zondagmorgen de 12e om een uur of half twee aan de controle te ontrekken door ervandoor te gaan. Na een korte achtervolging reed hij zich op de Emmastraat vast tegen een hek. Hier werd hij aangehouden en wees de ademanalyse 1.23 promille uit. Bovendien was de auto waarin hij reed niet verzekerd. Een 24 jr. Enschedeer gedroeg zich bij zijn controle op de Molenstraat om ongeveer 04.15 uur zeer recalcitrant en kon met de grootste moeite worden aangehouden. Hierbij sloeg hij een politieagente dusdanig in haar gezicht dat die zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. Pas na het gebruik van pepperspray kon de man in de boeien worden geslagen en naar het bureau worden gebracht waar hij is opgesloten. Nog wel werd eerst de ademanalyse van hem afgenomen, met als resultaat 0.76 promille. In de loop van de zondag is de 24 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. Een 46 jr. Amsterdammer bemoeide zich op de Molenstraat bij de controle van de later aangehouden 24 jr. Enschedeer. De 46 jr. verwijderde zich ook na vordering daartoe niet en werd daarop aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Hij is in de loop van de zondag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152369 / 04-152452 / 04-152492 / 04-152491)

Aanrijding met letsel

Frontale aanrijding tussen busje en personenauto, drie gewonden naar ziekenhuis

Haaksbergen

Zaterdagavond 11 december vond om ongeveer 20.05 uur op de Westsingel in Haaksbergen een aanrijding plaats. Een 26 jr. Almeloër, bestuurder van een taxibusje verklaarde dat hij, rijdende over de Westsingel in de richting van de Goorsestraat, plotseling zijn busje had voelen wegglijden. Hij probeerde te remmen maar dit had geen effect. Hij kwam op de andere weghelft en daarop frontaal in aanrijding met een uit de tegenovergestelde richting komende personenauto van een 28 jr. Enschedeer. Bij deze laatste zat zijn 6 jarig dochtertje in de auto. Alledrie zijn met onbekend letsel door een tweetal ambulances overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 26 jr. chauffeur van het taxibusje verklaarde verder nog dat hij kort voor de aanrijding een Volvo had ingehaald. De politie wil graag in contact komen met de inzittende(n) van deze auto, omdat zij wellicht iets meer over de toedracht van de aanrijding kunnen vertellen. (04-152385)

Gewapende overval

Man wil geld, krijgt dit niet en neemt wat sigaretten mee

Enschede

Zaterdagavond 11 december om ongeveer 20.10 uur werd een overval gemeld op een tankstation aan de Knalhutteweg in Enschede. Bleek dat een man gekleed in een zwarte jas en een zogenaamd halloweenmasker op zijn hoofd, de shop was binnengekomen en een personeelslid, een 21 jr. Enschedeer, met een mogelijk vuurwapen had bedreigd. Hierbij had hij om geld gevraagd. Toen hij dit niet kreeg had de man een aantal pakjes sigaretten gepakt en was weggelopen in de richting van de Aamsveenweg / Allemansveldweg. (04-152345)

Aanhouding na diefstal

Man aangehouden die flessen drank had gestolen

Enschede

Zaterdagavond 11 december om ongeveer 22.45 uur werd in de Zuiderhagen in Enschede een man aangehouden die even daarvoor vanuit een horecagelegenheid aan de Walstraat een aantal flessen drank had gestolen. De man, een 42 jr. Enschedeer, werd meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van zondag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152411)

Ernstige aanrijding

Ernstig gewonde jongen na aanrijding naar ziekenhuis

Almelo

Een 22 jr. Almeloer reed zondagmorgen 12 december om ongeveer 00.30 uur over de Schuilenburgsingel in Almelo, komende uit de richting van de Wierdensestraat. Voor, achter en naast hem reden vrienden van hem in dezelfde richting. Voor zover tot nu toe is vastgesteld, reed de 22 jr. over de linker rijstrook van de Schuilenburgsingel. Hij wilde een voor hem rijdende vriend inhalen en zag toen dat deze plotseling, gekomen bij de Slachthuiskade / Dollegoorweg, naar links uitweek omdat van rechts een auto aan kwam rijden. De 22 jr. moest toen ook naar links en ramde daarbij een verkeerspaal die op de middengeleider stond. De auto van de 22 jr. kwam op de kop terecht. Een 17 jr. Almeloer, die als passagier in de auto van de 22 jr. had gezeten, was uit de auto geslingerd en werd met zwaar lichamelijk letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij op de intensive care is opgenomen. Zijn toestand is zorgelijk. De 22 jr. bestuurder bleef ongedeerd, zijn rijbewijs is ingevorderd. Een verder onderzoek naar b.v. snelheid zal worden ingesteld. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Opel Corsa, die van rechts uit de Slachthuiskade is gekomen en waarvoor moest worden uitgeweken. Deze bestuurder is volgens getuigen nog wel gestopt maar is daarna doorgereden. (04-152432)

Winkeldieven aangehouden

Twee winkeldieven aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten

Rijssen

Zaterdagmiddag 11 december werd om ongeveer 15.15 uur gemeld dat bij een winkel aan het Hogepad in Rijssen door de eigenaar van de winkel was gezien dat twee mannen een zogenaamde elektronische agenda hadden meegenomen en deze niet hadden betaald. Een signalement van de mannen werd doorgegeven. Twintig minuten later werden de twee op de Walstraat in Rijssen gesignaleerd en aangehouden. Ze, beiden afkomstig uit Dronten en 18 en 28 jr., zijn overgebracht naar het bureau in Almelo en daar opgesloten. In de loop van de zaterdagavond zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De tas, waarin het gestolen goed was gestopt, hadden de twee bij aantreffen niet meer bij zich. Ook hierna zal nog onderzoek worden gedaan. (04-152284)

Aanhoudingen na opstootje

Twee jongens aangehouden na vernielen ruit, mishandeling en later belediging

Almelo

Zondagmorgen 12 december omstreeks 04.00 uur werd een opstootje gemeld aan de Molenstraat in Almelo. Gemeld werd dat er o.a. een ruit was vernield. Ter plaatse bleek dat twee ramen van een van de winkels waren vernield. Bij de komst van de politiemensen liepen twee jongens weg. Deze werden achterhaald en een van de twee, een 17 jr. Almeloer, had zijn rechterhand kapot en bloedde. Ook bij de kapotte ruiten werd bloed aangetroffen. Hierop werden de twee, naast de 17 jr. nog een 16 jr. Almeloer, aangehouden en naar het bureau overgebracht. Uit een eerste onderzoek bleek dat de 17 jr. even voor de vernieling, ook verantwoordelijk was geweest voor een mishandeling van een 19 jr. Almeloer in een horecagelegenheid in de buurt. De 19 jr. liep daarbij een vermoedelijk gebroken kaak op. Verder bleek uit het onderzoek dat de aangehouden 16 jr. niet veel met e.e.a. van doen had gehad en werd besloten om hem weg te sturen. Hiervoor kwam zijn moeder aan het bureau om hem op te halen. Toen hij aan zijn moeder werd overgedragen, vond de 16 jr. het nodig de politieman die dit deed, te beledigen. Hiervoor is hij daarop opnieuw aangehouden en opgesloten. In de loop van de zondag is hij hiervoor afgehoord en proces-verbaal van belediging wordt opgemaakt. De 17 jr. is in de loop van de zondag voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zit nog vast. (04-152485)

Aanhouding vervelende klant

Man wil zaak niet uit en wordt ter zake lokaalvredebreuk aangehouden

Hengelo

Een 35 jr. Hengeloer werd zondagmorgen 12 december rond middernacht aangehouden in een horecagelegenheid aan de Brinkstraat in Hengelo. Hij was samen in de gelegenheid met anderen geweest die zich erg vervelend ten opzichte van andere klanten hadden gedragen. Toen de eigenaar hen vroeg af te rekenen en te vertrekken voldeden ze hier niet aan.Toen de politie kwam werd door de eigenaar nog weer twee keer gevorderd en koos het merendeel eieren voor zijn geld, betaalde en ging weg. De 35 jr. weigerde echter en werd daarop ter zake lokaalvredebreuk aangehouden. Met de nodige moeite kon hij meegenomen en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten worden. In de loop van de zondag is de man afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152413)

Aanhouding na leegspuiten brandblusser

Man aangehouden die in trein brandblusser leegspuit.

Delden

Zaterdagavond 11 december werd om ongeveer 23.15 gemeld dat in de trein van Goor naar Hengelo een vervelende groep zat. Door een naar later bleek 26 jr. man uit Goor, was in de trein een aanwezige brandblusser leeggespoten. Op het station in Delden kwam de groep proestend uit de trein en werd de 26 jr. aangehouden en naar het bureau in Hengelo overgebracht en daar opgesloten. Door de eigenaar van de trein, Syntax, werd doorgegeven dat er een behoorlijke schade was ontstaan en de schoonmaak grondig moest gebeuren omdat met name elektrische apparatuur door het materiaal uit de brandblusser aangetast kan worden. Bovendien werd doorgegeven dat personen die met het materiaal in aanraking waren gekomen brandende ogen konden krijgen en vermoedelijk aan de diarree zouden geraken. De spoorwegpolitie heeft de 26 jr. in de loop van de zondag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. De schade zal op hem worden verhaald. (04-152404)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --