Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 12 december

* POLITIE HOUDT MAN AAN NA SCHIETPARTIJ
SPIJKENISSE - Zondagochtend omstreeks vier uur is een twintigjarige man uit Spijkenisse aangehouden na een schietpartij op de Veerman. Hierbij raakte een 27-jarige man uit Rotterdam licht gewond.
De 20-jarige man had met zijn vriendin op straat ruzie gekregen en loste vervolgens meerdere malen schoten. Hierbij vonden enkele inslagen in woningen plaats en raakten drie auto's beschadigd. De verdachte is korte tijd later op de Schrijnwerker door gealarmeerde politiemensen aangehouden. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.
De 27-jarige Rotterdammer werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
* POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van een schietpartij dat zondagochtend plaatsvond op de 's-Gravendijkwal. Rond kwart over vier kwam een nog onbekende man verhaal halen nadat de portiers hem de toegang tot de discotheek hadden geweigerd. De man loste enkele schoten waarbij twee toegangsdeuren beschadigd raakten. Niemand raakte gewond. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* MAN BEROOFD DOOR NEPAGENTEN
ROTTERDAM - Een veertigjarige man uit Rotterdam werd zaterdagavond rond half negen op de Schiedamseweg beroofd. De Rotterdammer zat in zijn auto toen hij een stop-teken kreeg van vier nep-agenten. De automobilist remde en moest van de nepagenten zijn geld en paspoort afgeven. Met de buit gingen de vier berovers er vervolgens vandoor. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN NA STRAATROOF
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zondagochtend een twintigjarige man uit Rotterdam aangehouden na een beroving op het Stationsplein. Personeel van Cameratoezicht zag rond half vier een vechtpartij tussen twee mannen in het Centraal Station waarop de politiemensen werden gealarmeerd. Ter plaatse werden de mannen aangesproken waarna bleek dat de 22-jarige man uit Delft was beroofd door de 20-jarige Rotterdammer. Hierna was een vechtpartij ontstaan waarbij de man uit Delft licht gewond was geraakt. De Rotterdammer werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* GETUIGENOPROEP DODELIJKE AANRIJDING
ROTTERDAM - (Zie ook persbericht vrijdag 10 december, ochtendeditie)
De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van een aanrijding met dodelijk afloop dat donderdagmiddag rond half vijf op de Maasboulevard plaatsvond.
Een 52-jarige man uit Rotterdam stak op de kruising met de Geldersekade de weg over toen hij werd geschept door een auto, bestuurd door een 22-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer overleed, ondanks de inspanningen van het ambulancepersoneel, bij aankomst in het Erasmus Medisch Centrum. Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum willen graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding. Zijn worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Stad via het telefoonnummer 0900-8844.