Persberichten zondag

's-Hertogenbosch 12-12-2004

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag zijn twee vrouwen, 18 en 19 jaar uit Tilburg aangehouden. Het tweetal werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze spullen wegnamen. Het tweetal werd door de beveiliging in de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie.

HARDRIJDERS RAKEN RIJBEWIJS KWIJT

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is op de rietveldenweg in 's-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Andel bekeurd. De man reed met een snelheid van 104 km/u over de genoemde weg. Op de Rietveldenweg mag maximaal 50 km/u gereden worden. Omdat de man meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op deze weg overkwam dat ook een 27-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Hij reed 106 km/u.

OVERVAL OP WONING

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond werd een overval op een woning aan de Rijnstraat in 's-Hertogenbosch gemeld. Rond 20.20 uur drongen drie mannen via de achterzijde een woning aan de Rijnstraat binnen. Dit is een woning die is gelegen tussen het winkelcentrum aan het Rivierenplein en de winkels nabij de Oosterplas aan die straat. De drie mannen vernielden een ruit aan de achterzijde van de woning en drongen via de ingeslagen ruit de woning binnen. Het betrof drie gemaskerde mannen. In de woning bedreigden ze de bewoonster en een kind met een vuistvuurwapen. En ze dwongen hen geld af te geven. Het drietal wist weer uit de woning te ontkomen, op dezelfde manier als ze waren binnengekomen. Bij het inslaan van de ruit aan de achterzijde van de woning liep de bewoonster enkele snijwondjes op door rondvliegend glas. Van de daders is bekend dat een van hen aanzienlijk groter was dan de andere twee. Alle drie waren ze donker gekleed. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Getuigen die iets hebben gezien op of in de omgeving van de Rijnstraat, op zaterdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844.

AUTO UITGEBRAND

Elshout - Zaterdagavond werd een autobrand gemeld op d'Oultremontweg in Elshout. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen troffen een uitgebrande auto aan. Uit onderzoek is gebleken dat de auto eerder op 18 oktober in 's-Hertogenbosch was gestolen.

WAPENS GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Vlijmen - Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Akker in Vlijmen. Door een lichtkoepel te vernielen kon men in de woning komen. De hele woning werd doorzocht. Twee kluizen werden gestolen. Een van de kluizen is de wapenkluis van de bewoner. In de kluis zitten enkele vuurwapens. In de nadere kluis zaten sieraden en geld. Ook werden een TV, computer, telefoon en DVD speler gestolen. De politie is op zoek naar getuigen die tussen 19.30 en middernacht iets hebben gezien, zeker omdat het sjouwen met de kluizen eventuele getuigen moet zijn opgevallen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN VERNIELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd door getuigen betrapt toen hij de grote toegangsdeur van de kerk aan de Sint Josephstraat in 's-Hertogenbosch intrapte. Hij kon door de getuigen worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek is gebleken dat de man even eerder een 35-jarige plaatsgenoot had mishandeld, door hem met een glas te slaan. De man is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Ook een vriend van slachtoffer kreeg enkele klappen van de 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch. De 24-jarige man is inmiddels in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO'S UITGEBRAND

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag werd een autobrand gemeld op de Neerstraat in 's-Hertogenbosch. Ter plaatse stond een Suzuki personenauto in brand. De auto bleek in de nacht van 10 op 11 december in Sint Michielsgestel gestolen te zijn. Door de brandende auto raakte ook twee andere geparkeerde auto's, van bewoners van de Neerstraat in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto's verloren gingen.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.30 uur, is op de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch een 47-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag zijn twee mannen, 21 en 26 jaar, uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De mannen werden langs de A59 onder Rosmalen aangehouden, terwijl ze daar met een videorecorder liepen te sjouwen. De videorecorder bleek eerder in 's-Hertogenbosch gestolen te zijn. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN POGING VERKRACHTING

Boxtel - Zaterdag is een 34-jarige man uit Haaren aangehouden. De man wordt ervan verdacht Zaterdagochtend vroeg, rond 05.00 uur, te zijn binnen gedrongen in een woning in het centrum van Boxtel. Daar heeft hij geprobeerd de 27-jarige bewoonster onder bedreiging van een mes te verkrachten. De vrouw verzette zich hier hevig tegen. Door dit hevige verzet is de man weggevlucht. Hier slachtoffer is hierna naar buurtbewoners gegaan om hulp te vragen. Ze liep bij de worsteling verschillende snijwonden op, waarvoor ze is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Later die dag kon de 34-jarige man worden aangehouden. Hij bleek nog in het bezit van enkele spullen van de vrouw. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGETROFFEN MET VUURWERK

Vught - Zaterdagavond werd vuurwerkoverlast gemeld vanaf de Rouppe van der Voortlaan in Vught. Ter plaatse troffen de politiemensen een 17-jarige jongen uit Vught. De jongen bleek in het bezit van 18 stuks illegaal vuurwerk. Hij is overgedragen aan het bureau HALT en het vuurwerk is in beslag genomen.

BELEDIGING

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag is een 33-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man beledigde twee over de Markt surveillerende politiemensen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED ZONDER RIJBEWIJS

Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor middernacht, is op de Sluisstraat in Veghel een man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Bij de controle overlegde de man een theoriecertificaat. Bij controle bleek echter dat het niet een certificaat van de man was. Het was wel voorzien van de foto van de man maar van een andere naam. De man, 24 jaar, bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De man is bekeurd voor het rijden onder invloed, het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. Naast deze bekeuringen kreeg hij ook nog een rijverbod van 4 uur.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Schaijk - In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht werd een ongeval gemeld op de Rijksweg A59 onder Schaijk. Aldaar bleek door nog onbekende oorzaak een auto bestuurd door een 31-jarige man uit Groningen over de kop was geslagen en ondersteboven terecht was gekomen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss, waar hij is opgenomen.

ONGEVAL EN TE VEEL GEDRONKEN

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag even voor 02.30 uur werd een ongeval gemeld op de Rijksweg A50 onder Uden. Aldaar bleek, een auto bestuurd door een 30-jarige man uit Oss door nog onbekende oorzaak over de kop te zijn geslagen. Zowel de bestuurder als een 29-jarige vrouw uit Uden die in de auto zat raakten licht gewond. Na behandeling in het ziekenhuis konden ze weer naar huis. De 30 jarige man uit Oss had echter wel te veel gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij werd hiervoor bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN VERNIELING

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige man uit Uden aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in het centrum van Uden. Daar is hij betrokken geweest bij de mishandeling van enkele mannen. Naar aanleiding hiervan is hij uit de horecagelegenheid gezet. Daarna vernielde de man een ruit van een horecagelegenheid. De Udenaar is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.
Later die nacht werd ook een 25-jarige man uit Uden aangehouden. Deze man kwam verhaal halen aan het politiebureau in verband met de aanhouding van de 26-jarige Udenaar. De man weigerde het politiebureau te verlaten. Hij is ter zake lokaalvredebreuk aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zondagmorgen vroeg heengezonden.

HUISELIJK GEWELD

Oss - Zaterdagavond is een 58-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt ervan verdacht in hun woning in Oss zijn echtgenote te hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Ravenstein - Zaterdagavond even voor 19.00 uur, vond op de Rijksweg A50 bij de afrit Ravenstein een aanrijding plaats tussen een vijftal auto's. Bij de afrit Ravenstein stond op dat moment een file. Waarschijnlijk is door enkele automobilisten de file te laat opgemerkt, waardoor ze met elkaar in aanrijding kwamen. Bij het ongeval raakte een 71-jarige vrouw uit Nijmegen bekneld in de auto waarin ze meereed. Ze werd door de brandweer uit het wrak bevrijd. Zowel de vrouw als haar 77-jarige echtgenoot die de auto bestuurder zijn met botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

MAN AANGEHOUDEN MET INBREKERSWERKTUIGEN

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag probeerde politiemensen op de Gasstraat Oost in Oss een auto te controleren. De bestuurder negeerde echter alle aanwijzingen van de politiemensen en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging kon de auto op de Zevenbergseweg worden achterhaald. De inzittenden waren uit de auto gevlucht. In de omgeving kon een 28-jarige man uit Oss worden aangehouden, deze had zoals is gebleken uit onderzoek in de auto gezeten. In de auto trof de politie tal van inbrekerswerktuigen. De man is voor verder onderzoek ingesloten en de auto is veiliggesteld.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag werd een vechtpartij gemeld op de Klingenstraat in Oss. Aldaar bleek een 19-jarige man uit Oss te zijn betrapt bij een inbraak in een auto die daar geparkeerd stond. De inbreker werd door de 27-jarige eigenaar van de auto en zijn 49-jarige vader betrapt (afkomstig uit Oss). De mannen probeerde de inbreker aan te houden waarbij een worsteling ontstond. Zowel de inbreker als vader en zoon zijn meegenomen naar het politiebureau. Vader en zoon zijn na verhoor weer heengezonden. De 19-jarige man uit Oss is voor verder onderzoek ingesloten.

ILLEGALE HOUSEPARTY VOORKOMEN

Stevensbeek - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie van het Land van Cuijk een illegale houseparty voorkomen. In een leegstaand pand aan de Stevensbeekseweg in Stevensbeek waren jongeren zich aan het verzamelen en waren inmiddels enkele auto's met geluidsapparatuur aangekomen. De jongeren zijn door de politie verwijderd.