Politie Zeeland


W-11182-2004 Belediging Vlissingen


Rond 00.40 uur vannacht fietsten twee agenten over de Nieuwstraat toen een inzittende van een auto het nodig vond beledigende teksten naar de agenten te roepen.


Op het Bellamypark kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Een van de inzittenden van de personenauto, een 22-jarige Middelburger, werd aangehouden en is verhoord. Na verhoor kon de man weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-11183-2004 Belediging Goes

Rond 03.04 uur vannacht wilden twee Goese agenten op de Grote Markt een bekeuring uitdelen voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.
Bij de twee "bekeurden" werd de alcoholische drank afgenomen en vernietigd. Een van de twee, een 40-jarige man uit de gemeente Borsele, was het niet eens met de beslissing en vond het nodig de agenten uit te schelden. Dat had hij beter niet kunnen doen, want nu werd de man ook nog aangehouden terzake belediging. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


W-11184-2004 Belediging Middelburg

Zaterdagnacht omstreeks 03.34 uur is op Plein 1940 in Middelburg een 33-jarige man uit de gemeente Sluis aangehouden terzake belediging van politieambtenaren.
De 33-jarige man stond achter een auto verstopt en schold iedere passerende agent uit, hierna verstopte hij zich weer achter de auto. Hij is aangesproken door agenten die hem een bekeuring gaven voor openbare dronkenschap, de man kon namelijk bijna niet meer op zijn benen staan. Bij het vragen naar zijn gegevens weigerde de man zijn adres op te geven. Hierop maakten de agenten hem attent op de gevolgen voor de man als hij bleef weigeren zijn gegevens op te geven. Toen vond de man het nodig een van de agenten uit te schelden. Hierop is de man aangehouden terzake belediging. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Eveneens op Plein 1940 is omstreeks 04.04 uur een ander, een 16-jarige Middelburgse jongen, aangehouden voor hetzelfde feit. Agenten wilden een opstootje verijdelen en vorderden iedereen het plein te verlaten. Bij deze handeling vond de jongen het nodig een van de agenten uit te schelden. Hij is aangehouden en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-11185-2004 Brand in container
Omstreeks 05.05 uur ontdekten surveillerende agenten een brandje in een container aan de Zwembadweg in Goes.
Met brandblussers is gepoogd het brandje te blussen, en de agenten dachten dat ook goed gedaan te hebben. Later die ochtend, omstreeks 07.52 uur, bleek de container echter weer te zijn gaan branden en is het brandje alsnog door de brandweer geblust.


O-11186-2004 Onder invloed Bruinisse

Een 30-jarige vrouw uit Monster is zaterdagnacht omstreeks 02.32 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest, die zij moest ondergaan, bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Zij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.