Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 12-12-2004

De politie controleert
HOOGEVEEN - Zaterdagmiddag heeft de politie in de omgeving van het Haagje en de Schutstraat gecontroleerd. Daarbij kregen verschillende mensen een bekeuring. Zo waren er tien automobilisten die geen gordel droegen. Twee keer bleek de APK verlopen. Een bestuurder had zijn voertuig op een invalidenparkeerplaats gezet, zonder een geldige vergunning. Ook was er een automobilist die voetgangers niet liet voor gaan op de oversteekplaats. (04-207357)

Hardrijder gepakt
EMMEN - Van een 38-jarige Emmenaar is zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een hoge snelheid over de Rondweg. Na correctie bleek dat de man 129 km/u reed. (04-207376)

Inbraak bedrijf
ÉMMEN De politie onderzoek een inbraak in een bedrijfspand aan de Nautilusstraat. Zaterdagmiddag deed een 56-jarige medewerker aangifte. Uit het pand werd een computer met beeldscherm weggenomen. De schade wordt geschat op zon 3000,-. (04-207308)
Zondagmorgen kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Atlantis. Ook hier werd een computer weggenomen. De schade hier wordt geschat op zon, 2100,-.

Fietsendief gepakt
HOOGEVEEN De politie heeft een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man had met geweld een fiets gestolen van een 19-jarige plaatsgenoot. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging de 19-jarige man op de fiets naar huis. De 18-jarige man vroeg om een lift. Toen de fietser uiteindelijk niet de juiste kant uit ging, volgens de 18-jarige, heeft hij de fiets met geweld afgenomen. De man is aangehouden, de politie stelt een onderzoek in. (04-207358)

Politie houdt vechtersbaas aan
MEPPEL De politie heeft een 27-jarige man uit Koekange aangehouden. De man sloeg een 30-jarige Meppelder op de Groenmarkt. De man die geslagen heeft is aangehouden door de politie. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.(04-207500)

Aanhouding verstoren openbare orde
HOOGEVEEN De politie heeft een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor openlijke geweldpleging. In de nacht van zaterdag op zondag liep een 21-jarige man uit Hollandscheveld samen met drie anderen over de Hoofdstraat. Voor een van de cafés stond een groepje. Uit deze groep kwam een man naar voren die met een mes dreigde. De 18-jarige man kreeg verschillende klappen. De politie heeft de Hoogevener aangehouden en stelt een onderzoek in. Een proces-verbaal is opgemaakt.(04-207498)

Man loopt over de A37
HOOGEVEEN Een 21-jarige man uit Meppel liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen twee uur over de A37. De man was dronken en dacht bijna in Meppel te zijn. De man is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen. De man is thuis afgeleverd. (04-207460)

Politie in Hoogeveen controleert
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie gecontroleerd in het uitgaansgebied van Hoogeveen. Voor verschillende feiten zijn bekeuringen uitgeschreven:

* 1 x afval wegwerpen

* 4 x fietsen door roodlicht

* 4 x fietsen zonder verlichting

* 1 x urineren in het openbaar

* 3 x openbare dronkenschap

* 1 x niet dagen van de gordel

* 2 x geen brommercertificaat

* 1 x niet dragen van autogordel

Schelden bestraft
HOOGEVEEN Een bekeuring van 220,- was het resultaat van een scheldpartij door een 21-jarige man uit Hoogeveen. De man maakte de politie voor van alles en nog wat. Daarop is de man bekeurd. (04-207502)

Letsel naar ongeval
HOLLANDSCHEVELD - De politie is op zoek naar getuigen van het volgende: een man reed zondagmorgen tegen kwart over zeven met zijn auto achteruit op de parkeerplaats bij de snackbar. De snackbar zit aan de straat het Hoekje. Doordat de man achteruit reed moest een 17-jarige jongen uit Hollandscheveld hard remmen. Hierdoor ging de jongen onderuit. Graag zou de politie in contact komen de getuigen van dit voorval. (04-207510)

Met drank op achter het stuur gesnapt
COEVORDEN De politie heeft een 17-jarige jongen uit Emmen aangehouden, die met drank op achter het stuur zat. In de nacht van zaterdag op zondag werd de jongen gecontroleerd op de Weeshuisstraat. De jongen kreeg een boete en een rijverbod van twee uur opgelegd. Het resultaat van de ademanalyse was 305 µg/l (0,7 promille). KLAZIENAVEEN In Klazienaveen werd in dezelfde nacht een 18-jarige Emmenaar betrapt op het rijden met te veel drank op. De analyse gaf een resultaat van 565 µg/l (1,3 promille). De bestuurder bleek al één maand in het bezit te zijn van het rijbewijs. Een proces-verbaal is opgemaakt.
ASSEN Het rijbewijs van een 50-jarige man uit Emmen werd in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd Ook is een artikel 130 procedure gestart. De man moet dan opnieuw een rijvaardigheidstest afleggen. Dit omdat de man vaker voor rijden onder invloed is aangehouden. De man werd op de Gouwe gevraagd om een blaasproef te doen. Het resultaat was 575 µg/l (1,3 promille).
EMMEN In de vroege uren van de zondagmorgen zagen politieagenten een 30-jarige vrouw uit Emmen rijden over de Hondsrugweg in de richting van het Marktplein. Zij was aan het telefoneren, ook het inparkeren verliep niet soepel. Daarop is de vrouw gevraagd om een blaasproef af te leggen. Met een analyseresultaat van 425 µg/l ( ongeveer 1,0 promille) heeft de vrouw een rijverbod van vier uur gekregen, een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeersongeval met licht letsel
WAPSERVEEN - Zaterdagmiddag was er een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op het Midden. Een 17-jarige bestuurder van de bromfiets uit Meppel sloeg bij de rotonde in Wapserveen rechtsaf het Midden op. Op deze weg stond een landbouwtractor met aanhanger geparkeerd. De bromfietser moest samen met zijn 16-jarige passagiere links om de geparkeerde tractor heen. Op dat moment reed ook een 18-jarige automobiliste weg van de parkeerplaats. Ook zij moest om de tractor heen. De auto raakte de bromfiets licht. Hierdoor kwam de bromfietser en passagier ten val, ze droegen allebei een helm. Beiden hadden last van hun knieën. (04-207347)

Geen voorrang geven
ASSEN Doordat een 27-jarige automobiliste uit Assen geen voorrang verleende, kwam zij in botsing met een fietsster. De automobiliste reed over de Groen van Prinstererlaan in richting van de Nobellaan. Op de kruising gaf zij geen voorrang aan een 53-jarige plaatsgenoot. De auto botste met de voorzijde tegen de zijkant van de fiets. De fietsster werd per ambulance naar Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (04207398)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Bert Peters Tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059. zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 overnemen.