Politie Zaanstreek-waterland


16:31 10-DEC-04
loc.: OOSTHUIZEN, DE KROMMERT

Schoorsteenbrandje snel onder controle

Een schoorsteenbrand bij een woning aan de Krommert kon binnen korte tijd geblust worden, waardoor de schade beperkt bleef. Een buurman zag vlammen uit de schoorsteen komen, waarop hij de bewoonster waarschuwde en brandweer belde. Deze had het vuur snel uit. Vermoedelijke oorzaak was aanslag in de schoorsteen die vlam vatte.

20:10 10-DEC-04

Agenten helpen motorrijder bij zoekactie

Verontruste automobilisten belden de meldkamer van de politie over een persoon die in het donker op de vluchtstrook van de A7 liep, ter hoogte van Wijdewormer. Agenten troffen daar een motorrijder aan, die verklaarde de dag ervoor tijdens een rit over de A7 zijn rij- en kentekenbewijs uit zijn rugzak te hebben verloren. De man liep daar nu naar te zoeken. Niet helemaal zonder gevaar, want hij was donker gekleed en had geen verlichting bij zich. De agenten plaatsten hun surveillanceauto als buffer en hielpen met zoeken. Alle verloren spullen werden teruggevonden.
(woonplaats en leeftijd motorrijder zijn onbekend)

20:25 10-DEC-04
loc.: VOLENDAM, SCHOOLSTRAAT

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Voor aanvang van de voetbalwedstrijd Volendam-FC Dordrecht heeft de politie een 27-jarige man en zijn 23-jarige broer, beiden uit Dordrecht, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Bij een loket voor de kaartverkoop in het stadion was al sprake van duw en trekwerk in een agressieve sfeer toen de oudste broer onenigheid kreeg met een andere man. Toen deze van hem wegliep, liep de Dordtenaar achter hem en haalde hard uit naar het achterhoofd van de ander. De klap kwam niet aan, maar zijn actie werd gezien door een van de aanwezige politiemensen. De politieman had de Dordtenaar al even in de gaten gehouden omdat deze overal agressief op reageerde. De man werd aangehouden. Zijn broer probeerde met geweld deze aanhouding te beletten. Hij werd vervolgens ook in de boeien geslagen. Na verhoor werden beiden om 21.45 uur in vrijheid gesteld.

22:00 10-12-04
loc.: ZAANDAM, HEINSIUSSTRAAT

Twee personen aangehouden voor handel in drugs

Bij een inval in een woning aan de Heinsiusstraat heeft de politie vrijdagavond een 32-jarige man en een 22-jarige vrouw aangehouden voor het verhandelen van soft- en harddrugs. Het politiewijkteam Zaandam-oost startte enige tijd geleden een onderzoek naar aanleiding van klachten uit de buurt over overlast van drugsgebruikers in de wijk Poelenburg. Daarbij werkte het wijkteam nauw samen met de deskundige op het gebied van verdovende middelen van de Politie Zaanstreek-Waterland. Voorafgaande aan het binnentreden hield de politie buiten het pand acht personen aan die verdovende middelen hadden gekocht. In de woning vond de politie - verstopt in een bromfiets die in de woning stond - hoeveelheden wiet, cocaïne en amfetamine. Tevens werd een hoeveelheid geld in beslag genomen. Beide verdachten worden maandag voorgeleid.
De sociale dienst van de gemeente Zaanstad zal in deze zaak onderzoek doen naar fraude met bijstandsuitkeringen.

00:33 11-DEC-04
loc.: ZAANDIJK, BERKENWEG / KARL MARXSTRAAT

Hoofdwond na val van fiets

Een 18-jarige en een 22-jarige man uit Zaandijk kwamen met hun fiets ten val op de kruising van de Berkenweg met de Karl Marxstraat. Zij fietsten samen over de Berkenweg, vanaf de Tuinkade richting Guisweg, toen zij door onbekende oorzaak met elkaar in botsing kwamen. De 22-jarige viel met zijn fiets tegen twee geparkeerde auto's en vervolgens op de grond. Hij werd per ambulance met een hoofdwond naar ZMC De Heel gebracht, vanwaar hij na behandeling huiswaarts kon. De twee auto's liepen lichte schade op.

02:01 11-DEC-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT

Twee mannen aangehouden voor diefstal in vereniging

De politie heeft twee Zaandammers (20 en 27 jaar) aangehouden die zich in de nacht van vrijdag op zaterdag op een bedrijventerrein aan de Wezelstraat bevonden. Een getuige had de politie gebeld over twee personen die zich verdacht ophielden. Ter plaatse zagen agenten de twee mannen op het terrein lopen en riepen hen aan, waarop de mannen wegrenden. Even later kwamen zij teruglopen. Zij waren zich van geen kwaad bewust, zo verklaarden zij. Desondanks werden ze toch maar aangehouden. Een politiespeurhond vond op het terrein een setje gereedschap dat een van de verdachten had verstopt. Bovendien sloeg de hond aan op een auto-onderdeel waarvan hij kon ruiken dat dat korte tijd daarvoor van een daar geparkeerd staande auto was geschroefd. De verdachten zijn - in afwachting van het justitiële traject - na verhoor heengezonden.

11:07 11-DEC-04
loc.: WIJDEWORMER, NECK, NECKERSTRAAT / MUNNIKDIJK

Auto te water

Een 44-jarige Amsterdammer is zaterdagochtend met zijn auto te water geraakt. De man reed over Neck te Wijdewormer (gedeelte naast Munnikdijkweg) omhoog in de richting van Neck (nabij restaurant Mario). Op de kruising bovenaan bij het genoemde restaurant (tussen Neck, Neckerstraat en de Munnikdijkweg) reed hij rechtdoor het water in. Een toegesnelde getuige kon het dak van de auto, een cabriolet, opensnijden en de bestuurder bevrijden voordat de auto zonk.
De bestuurder bleef ongedeerd. De brandweer kwam met onder andere een duiker ter plaatse, waarna een takelbedrijf de auto uit het water kon takelen.
De verklaringen over de aanleiding voor het ongeval lopen uiteen. De politie verzoekt daarom personen die getuige zijn geweest van het ongeval contact op te nemen via 0900-8844.

14:50 11-DEC-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Twee winkeldieven aangehouden

De politie heeft een 40-jarige man en zijn 35-jarige vriendin uit Zaandam aangehouden voor winkeldiefstal bij een groot warenhuis. Een beveiliger van het bedrijf zag dat de twee zich opvallend gedroegen. Op de route waar de twee hadden gelopen lagen diverse prijslabels op de grond. Het stel werd buiten aangehouden met twee sjaals en twee cd's. Na verhoor zijn beide verdachten heengezonden, in afwachting van het justitiële traject..

11:45 10-DEC-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Weer winkeldief aangehouden in succesvolle Puntmuts-actie

In het kader van het Puntmuts-project heeft de politie zaterdagmiddag weer een winkeldief kunnen aanhouden. Het gaat om een 22-jarige man (met Amsterdam als tijdelijke woonplaats) die in een voor diefstal geprepareerde tas drie doosjes parfum ter waarde van 200 euro had gestolen.
De bedrijfsleider van de parfumeriezaak belde de politie over de diefstal op de speciale 'Puntmuts-telefoon'. Aan de hand van een goed signalement hadden de agenten de man al snel in het vizier op de Dam. De verdachte nam onmiddellijk de benen, maar kon na een achtervolging met assistentie van andere inmiddels gewaarschuwde politiemensen worden aangehouden.
De man bleek illegaal in Nederland te verblijven. Na verhoor over de diefstal werd de verdachte meteen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

17:09 11-DEC-04
loc.: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT

Brommobiel botst tegen boom

Een 81-jarige vrouw uit Zaandam is zaterdagnamiddag met haar brommobiel tegen een boom gereden. Zij reed over de HG Scholtenstraat vanuit de richting van het Kalf richting Heijermansstraat. Bij een flauwe bocht naar rechts is zij rechtdoor gereden tegen een boom, vermoedelijk ook doordat het zicht ter plaatse slecht was. De vrouw had verwondingen in haar gezicht, maar was goed aanspreekbaar. Zij werd per ambulance naar ZMC De Heel gebracht. De brommobiel die total loss was, is afgevoerd door een takelbedrijf.

20:18 11-DEC-04
loc.: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Automobiliste aangehouden na agressief gedrag

De politie heeft een 25-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden omdat ze zich erg agressief gedroeg toen ze een bekeuring kreeg voor een verkeersovertreding. Agenten zagen dat ze zat te bellen tijdens het besturen van een auto en gaven haar daarom een stopteken. Ze ontkende te hebben getelefoneerd, weigerde haar personalia te geven en kon niet haar rijbewijs overhandigen. Na diverse waarschuwingen werd zij aangehouden, waarbij de vrouw zich hevig verzette.

23:51 11-DEC-04
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Bij een aanrijding met een auto is een 17-jarige jongen uit Assendelft gewond geraakt. Hij fietste op het fietspad naast de wandel weg, vanuit de richting van Zaandijk richting Krommenie. Hij wilde op een gegeven moment de Wandelweg schuin oversteken, maar zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. De automobilist kon niet voorkomen dat hij de fietser aanreed. De jongen werd met diverse verwondingen, waaronder een gebroken hand, per ambulance naar ZMC De Heel vervoerd. De fiets was rondom beschadigd. De auto had schade aan de voorruit en een deuk in het dak.


---- --