Politie Zeeland


Z-11194-2004 Onder invloed Terneuzen

Een 40-jarige vrouw uit Terneuzen is vanmorgen rond 05.04 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Zij reed, in haar woonplaats, in de Willem de Zwijgerlaan, toen zijn een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat zij teveel had gedronken. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.
Eveneens op de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen, werd een 22-jarige Fransman betrapt op het rijden onder invloed. Uit de blaastest die hij moest ondergaan bleek dat hij veel te veel had gedronken. (Bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol) Zijn rijbewijs werd ingevorderd en in overleg met de Officier van Justitie is besloten de man een boete te laten betalen van 550 euro. Na betaling kreeg hij zijn rijbewijs en auto weer terug.


Z-11195-2004 Onder invloed Axel

In Axel, op de Drieschouwen, is gisteren rond 21.43 uur, een 34-jarige Belg betrapt op het rijden onder invloed.
De politie trof de man, die met zijn auto in een sloot was gereden aan op voornoemde weg. Hij probeerde, door de sloot, weg te rijden. De man had zijn twee kinderen, van vier en zes jaar, achterin de auto zitten.
Uit een blaastest, die de man moest ondergaan, bleek dat hij bijna vier maal zoveel had gedronken als toegestaan. De man moest zijn rijbewijs terstond inleveren en zijn auto werd weggesleept door een takelbedrijf. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Ook in Axel, op de Langeweg, is een 22-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrapt op hetzelfde feit. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

W-11196-2004 Onder invloed Vlissingen
Een 26-jarige bromfietser uit Vlissingen werd vanancht rond 01.15 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed, met een passagier achterop, op de Koudekerkseweg in zijn woonplaats. Beiden reden zonder helm. Hiervoor wilde politieagenten hen een bekeuring geven en zij namen waar dat de bestuurder naar alcohol rook. De bestuurder moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vier maal zoveel had gedronken als is toegestaan. De man had al geen rijbewijs meer, dat was bij een eerdere veroordeling terzake alcohol ingevorderd. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

O-11197-2004 Onder invloed Waarde
Een 31-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is vannacht rond 00.53 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.