Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zondag 12 december

Alkmaar 12-12-2004 - 17.30 uur

ME-ers verrichten aanhouding GSM-dief

Alkmaar, zondag 12 december 2004.

In verband met de wedstrijd AZ-Twente, liepen er gisteravond omstreeks 22.15 uur twee agenten van de Mobiele Eenheid (ME) over de Dijk. Ze zagen een vrouw achter een man aanrennen. De vrouw riep dat de man zojuist haar mobiele telefoon had gestolen. De verdachte, een 32-jarige man uit Burgerbrug, werd op heterdaad aangehouden. De telefoon kon aan de eigenaresse worden teruggegeven. De man verkeerde flink onder invloed van drank. Na ontnuchtering werd hij op zondag met een proces-verbaal wegens diefstal op zak heengezonden.

Dronken man doet pil in drankje

Zuid-Scharwoude, zondag 12 december 2004.

Vannacht omstreeks 01.00 uur is er in een horecagelenheid aan de Dorpsstraat een 64-jarige dronken man uit Broek op Langedijk aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht pilletjes in drankjes van bezoekers te hebben gedaan. Eén meisje werd hierdoor onwel, viel flauw en moest thuisgekomen overgeven. Ze maakt het inmiddels weer goed.Twee andere bezoekers hadden het op tijd door en dronken niet verder uit hun glas. De man werd aangehouden door een portier en overgedragen aan de politie. Op dat moment had hij geen pillen meer bij zich. De verdachte was dronken en is ingesloten. Hij is vandaag gehoord maar ontkent. Getuigen hebben het hem echter zien doen. Het motief van de verdachte is niet duidelijk. Hij is in verzekering gesteld en de recherche is bezig met een nader onderzoek, ondermeer naar de mogelijke samenstelling van de pillen.

Automobilist zwaar gewond

Broek op Langedijk, zondag 12 december 2004.

Vanmiddag omstreeks 14.40 uur is een 19-jarige man uit Zuid- Scharwoude ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Vronermeerweg. De jongeman verloor de macht over het stuur na een inhaalmanoeuvre en belandde met zijn auto in een sloot. Andere weggebruikers verleenden eerste hulp en haalden het slachtoffer uit zijn auto. Hij werd met zwaar inwendig letsel vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.