Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, zondag 12 december

Den Helder 12-12-2004 - 17.30 uur

Bromfietsster breek been

Enkhuizen, zaterdag 11 december 2004.

Een 20-jarige bestuurster van een bromfiets uit Bovenkarspel brak omstreeks 18.00 uur op de kruising Noorder Havendijk Kaasmarkt haar linkerbeen na een botsing met de auto van een 25-jarige bestuurder uit Enkhuizen. De man stond stil op de Kaasmarkt met de voorzijde van zijn voertuig in de richting van de Noorderhavenweg. Hij reed schuin naar voren weg en wilde met een grote draai het Verlaat oprijden. Hierbij zag hij de achteropkomende bromfietsster over het hoofd en ontstond een botsing. De vrouw mocht na behandeling in het Westfries Gasthuis naar huis.

Aanhouding na huiselijk geweld

Opmeer, zaterdag 11 december 2004.

Een 21-jarige man uit Opmeer is in zijn ouderlijke woning aangehouden nadat hij zijn jongere zus had mishandeld. Het was tussen de twee tot een schermutseling gekomen waarbij het meisje gekrabd en de jongen gestompt had. De jongeman is vaker gewelddadig binnen de huiselijke kring. Het meisje deed aangifte waarna de jongeman voor een nacht in het bureau werd opgesloten. Zondag is hij na verhoor heengezonden op de voorwaarde dat hij zijn handen voortaan thuis houdt.

Letsel na frontale botsing

Grootebroek, zaterdag 11 december 2004.

Een 22-jarige automobilist uit Spanbroek liep omstreeks 21.15 uur letsel aan zijn gezicht op. Hij had in een bocht op de Dirk Essenlaan zijn auto niet goed onder controle en kwam op de weghelft bestemd voor het tegemoetkomend verkeer. Hij botste frontaal op de auto van een 40-jarige bestuurder uit Zwaagdijk. Een 38-jarige inzittende van deze auto, eveneens uit Zwaagdijk, liep een gebroken duim op. De Spanbroeker bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies aan het bureau 535 ug/l (tot 220 toegestaan). Na de ademanalyse werd hij nog in het ziekenhuis in Hoorn behandeld maar mocht daarna naar huis.

Dronken man is geheugen kwijt

Medemblik, zondag 12 december 2004.

Een 21-jarige dronken man uit Medemblik is vannacht omstreeks 01.30 uur aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. Hij viel een 19-jarig meisje lastig. Toen zij hier opmerkingen over maakte sloeg de man met zijn vlakke hand in haar gezicht. Zij meldde dit bij de portiers waarna de verdachte aan de politie kon worden overgedragen. De verdachte bezeerde na zijn aanhouding zichzelf door met zijn hoofd tegen een raster in de dienstauto te slaan en tegen de muur van de cel. Hij moest zijn roes uitslapen en kon zich vanmiddag weinig meer herinneren. Hij is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhouding na mishandeling

Wervershoof, zondag 12 december 2004.
Vannacht om 03.00 uur werd op de Hoek een 19-jarige jongeman uit Hoogkarspel aangehouden nadat hij een portier van een horecagelegenheid een vuistslag had gegeven. De portier trad op toen de jongeman baldadig werd. De verdachte werd ingesloten en na verhoor in de loop van de zondag heengezonden.