Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zondag 12 december

Den Helder 12-12-2004 - 17.30 uur

Aanrijding met gewonden

t Veld, zaterdag 11 december 2004.

Een 33-jarige vrouw uit Zijdewind en een 40-jarige man uit t Veld liepen bij een aanrijding op de Provincialeweg nekletsel op en zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De man stond met zijn auto stil op de rijbaan van de Provincialeweg N241om linksaf te slaan. Achter hem kwam de vrouw aanrijden uit de richting van t Veld. Zij merkte te laat op dat de man stilstond en botste met de voorzijde van haar voertuig tegen de achterzijde van de andere auto. De auto van de man kwam na de botsing tot stilstand op de rijbaan bestemd voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed een 47-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Sint Maarten. Hij kon een botsing niet meer voorkomen en raakte met de linkerachterzijde van zijn voertuig de auto van de 40-jarige man.

De 33-jarige vrouw werd met twee kinderen, die bij haar in de auto zaten, gebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De kinderen bleken niet gewond maar de vrouw werd ter observatie opgenomen. De 40-jarige man mocht na onderzoek in het hospitaal van Hoorn naar huis.

Weer een bejaarde vrouw gewond na tasjesroof

Den Helder, zaterdag 11 december 2004.

Een 90-jarige vrouw uit en Helder liep zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur een armbreuk op nadat ze was beroofd van haar tas op de Plantsoenstraat. De tas werd door een onbekend gebleven dader van haar schouder gerukt waarna zij op straat ten val kwam. De dader, waarvan een getuige zag dat het om een man ging met een donkere huidskleur, rende weg in de richting van de Spuistraat (waar ondermeer de supermarkt Aldi is gevestigd). Hij droeg een rood petje. De tas van de vrouw werd later teruggevonden bij het parkeerdek van de Kroonpassage. Haar geld was eruit gepikt. Het ging om een klein bedrag.

Afgelopen woensdag 8 december 2004, omstreeks 09.15 uur, werd een 73-jarige vrouw al van haar tas beroofd op de H.A. Lorentzstraat door een man met een donkere huidskleur. Ook zij brak haar arm. Een getuigenoproep in die zaak heeft nog niets opgeleverd.

De recherche neemt beide berovingen hoog op en is bezig met een onderzoek. Getuigen die zaterdag de donkere man met het rode petje in de omgeving van de Spuistraat, Spoorstraat of Kroonpassage hebben zien lopen, worden dringend verzocht contact op te nemen met de afdelingsrecherche in Den Helder via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijders

Warmenhuizen, zaterdag 11 december 2004.

Omstreeks 23.30 uur werd een 21-jarige automobilist uit Frankrijk op de Warmenhuizerweg betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 505 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Enkele uren later, op zondag 12 december 2004, omstreeks 01.15 uur werd een 71-jarige vrouw uit Breezand eveneens betrapt op het Pastoor Verhoeffpark in Breezand. Zij had een lantaarnpaal geschampt. Toen zij haar voertuig tot stilstand bracht namen getuigen de autosleutels af en belden de politie. Zij blies 620 ug/l en moest meteen haar rijbewijs inleveren.

Boete wegens belediging

Schagen, zondag 12 december 2004.

Een 23-jarige man uit Wieringerwaard kan een boete tegemoet zien nadat hij zich onredelijk opstelde tegenover agenten en een middelvinger naar hen opstak. Hij werd omstreeks 00.35 uur aangehouden op de Markt en na verhoor heengezonden.

Jongens aangehouden na trek- en duwwerk

Schagen, zondag 12 december 2004.

Omstreeks 03.00 uur heeft de politie twee jongemannen van 20 en 17 jaar respectievelijk uit Den Helder en Tuitjenhorn aangehouden na een schermutseling bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat en ter voorkoming van verdere onrust. De jongemannen hadden over en weer wat geduwd en getrokken. De 20-jarige werd na verhoor heengezonden, de 17-jarige werd ter ontnuchtering ingesloten en daarna naar huis gestuurd. De laatstgenoemde kreeg een bekeuring mee wegens openbare dronkenschap.

Bromfietser onder invloed

Den Burg, zondag 12 december 2004.

Omstreeks 04.50 uur werd een 30-jarige bromfietser uit Den Helder aangehouden op de Pontweg. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 630 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auto total loss na aanrijding met drank op

Den Helder, zondag 12 december 2004.

Vannacht omstreeks 04.35 uur verloor een 19-jarige man uit Den Helder de macht over het stuur van zijn auto op het Nieuwe Diep. Hij ramde het talud achter de visafslag, waarbij de voorwielen van zijn voertuig afbraken. Agenten hadden de man kort hiervoor met hoge snelheid zien rijden over de Kanaalweg maar de verdachte liep zodanig uit dat ze hem aanvankelijk uit het oog verloren. Hij blies aan het bureau 295 ug/l en zijn rijbewijs werd ingenomen. Twee inzittenden van zijn auto, jongens van 17 en 18 jaar uit Den Helder, verlieten na de botsing de auto en liepen weg. Ook zij werden even later aangehouden en krijgen tevens een bekeuring voor het als getuigen verlaten van de plaats van het misdrijf.

Auto te water

Den Helder, zondag 12 december 2004.

Een 21-jarige automobilist uit Den Helder verloor vannacht omstreeks 05.00 uur, op de Langevliet, door onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn voertuig. De man reed op het gedeelte tussen de Van Foreestweg en de Middenvliet in de richting van Den Helder. Hij raakte met zijn voertuig te water maar kon op eigen kracht aan de kant komen. Hij had niet gedronken.

Twee vernielzuchtigen aangehouden

Callantsoog, zondag 12 december 2004.

Vanmorgen omstreeks 07.00 uur werden op aanwijzing van horecaportiers twee mannen van 20 en 23 jaar oud aangehouden respectievelijk afkomstig uit Callantsoog en Breezand. Ze hadden in een dronken bui een verkeersbord vernield op de kruising Helmweg-Duinweg. Ze wilden het bord omdraaien waarbij het afbrak. Ze zullen de schade moeten vergoeden.

Aanhouding na vernieling ruit café

Den Helder, zondag 12 december 2004.

Vannacht omstreeks 02.15 uur is er op aanwijzing van een horecaportier in de Koningstraat een 29-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij had een ruit van een café vernield. De man is ter ontnuchtering ingesloten en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanrijding met zwaar letsel

Dirkshorn, zondag 12 december 2004.

Vanmiddag omstreeks 13.00 uur, vond er een aanrijding op de Groenhartweg plaats tussen twee autos waarbij drie mensen gewond raakten.

Een 24-jarige bestuurder van een busje uit Groningen reed door onbekende oorzaak frontaal op een tegemoetkomende personenauto, bestuur door een 53-jarige man uit Sint Maarten. De Groninger liep aangezichtsletsel op en mogelijk inwendig letsel op. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijdt en vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De man uit Sint Maarten heeft inwendig letsel. Naast hem zat zijn zoon (leeftijd onbekend) die een bovenbeenbreuk opliep. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De traumaheli heeft het ambulancepersoneel geassisteerd. De weg is tot 15.15 uur gestremd geweest. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.