AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 12 december 2004

Prins Hendrik-atleten achter in uitslag EK Veldloop in Duitsland

Het drietal Prins Hendrik-leden dat afgelopen zondag uitkwam in de 11e SPAR Europese Cross Country-kampioenschappen in Duitsland zijn achter in het veld geëindigd van de sterkste veldloopwedstrijd van het continent. In Seebad Heringsdorf, nabij de Poolse grens finishte Gerwin van den Hurk als 2e Nederlandse junior, vlak achter Michel Butter. Van den Hurk werd op 80 seconden achter de Hongaarse winnaar Bene 73e in een tijd van 17 minuten en 38 seconden. De cross over 5640 meter ging over een parcours bij de Schloonsee waarin een grote heuvel in opgenomen was.

Miranda Boonstra en Anja Smolders kwamen na Van den Hurk in actie bij de cross voor vrouwen - over dezelfde afstand en hetzelfde parcours. Boonstra werd 3e Nederlandse met een 60e plaats; Smolders finishte een zestal plaatsen achter haar en werd daarmee vijfde Belgische. Winnares was de Engelse Hayley Yelling die won in een tijd van 18 minuten en 6 seconden, ruim anderhalve minuut voor de 2 PH-loopsters.

Voor Smolders was het daarentegen een speciale editie: zij is de enige vrouwelijke deelneemster die aan alle elf edities van het kampioenschap heeft deelgenomen. In 2000 eindigde ze daarbij als zevende, haar hoogste klassering.

Alle drie de lopers trainen bij meervoudig Nederlands veldloopkampioen Tonnie Dirks, trainer-coach bij Prins Hendrik en De Keien in Uden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de atletiekafdeling van Prins Hendrik dat drie atleten naar een zelfde internationaal kampioenschap mogen.