Ingezonden persbericht


Meest invloedrijke Nederlandse p&o'ers van 2004

Persbericht

Tjerk Hooghiemstra (Philips), Dorinda Hovestadt (rijksoverheid), Wim Kooijman (KLM) en Rudi Nieuwenhoven (KPN). Dat zijn de meest invloedrijke Nederlandse p&o'ers van 2004, blijkt uit onderzoek van PW, vakblad voor personeelsmanagement.

PW vroeg aan p&o'ers onder de eigen abonnees en die van Intermediair wie en wat zij invloedrijk vinden. Dat leverde, omdat de onderlinge verschillen klein waren, geen onbetwiste winnaar op. Wel was er een duidelijke top-4 (zie boven). De respondenten konden zelf namen noemen of kiezen uit een door PW samengestelde groslijst van 24. Daarop prijkten zowel bekende p&o'ers als aanstormende talenten. Het moest gaan om een praktiserende p&o'er: mensen die uitsluitend als wetenschapper of consultant werken, vielen buiten de prijzen.

Invloedrijke p&o'ers timmeren vooral binnen hun eigen organisatie aan de weg, aldus de respondenten. De Haagse politiek of vakgenoten beïnvloeden scoort lager. Als belangrijkste eigenschappen van invloedrijke p&o'ers worden genoemd dat ze strategisch denken en vernieuwend zijn.

PW benaderde in november per e-mail p&o'ers onder de eigen abonnees en die van Intermediair. Het onderzoek werd uitgevoerd door de afdeling Research & Analysis van VNU Business Publications. Het leverde 193 bruikbare reacties op. Het was voor het eerst dat een dergelijk onderzoek in Nederland werd gehouden. De volledige uitkomsten zijn te lezen in PW 20 van 11 december en op www.pwnet.nl.

Voor meer informatie over dit onderzoek of een exemplaar van PW kunt u contact opnemen met Menno Bosma, chef redactie PW, telefoon: 023-5463216. De inhoudsopgave en eerder verschenen nummers van PW zijn te vinden op www.pwnet.nl.

Haarlem, 13 december 2004