Digitale Gemeente Houten

Proces warmtepompproblematiek afgerond

dinsdag 14 december 2004 - Bron: Gemeente Houten

De gemeente Houten was het afgelopen jaar als procesbegeleider betrokken bij het overleg tussen bewoners en BAM om te komen tot een bevredigende oplossing voor de warmtepompproblematiek in het project Palladium in Hofstad I. Na twee tussenrapportages (in maart en september) heeft het college nu met tevredenheid kennis genomen van de eindrapportage. De procesbegeleiding vanuit de gemeente is daarmee afgerond.

Volgens de eindrapportage lijkt het comfortsysteem in Hofstad I nu naar behoren te functioneren en lijkt het ook in kwalitatief opzicht een aanvaardbaar niveau te hebben bereikt. Het collectieve deel van het comfortsysteem is intussen overgedragen aan Eneco. Het komend jaar worden de praktijkervaringen afgewacht. De Algemene Woningstichting Houten en de advocaat van 43 andere bewoners zullen zich - als gebruikersvertegenwoordigers - aan de hand van enquêtes een beeld vormen van de mate van tevredenheid van de gebruikers.

Problemen met warmtepompen
Tekortkomingen van het systeem waren ook oorzaak van een verwijdering tussen de meest betrokken partijen. Vanuit een gemeentelijke zorg voor het welzijn van de inwoners van Houten en de wens tot het steunen van duurzame ontwikkelingen, besloot het college in procesmatige zin een bijdrage te leveren. De gemeente nodigde een onafhankelijk procesbegeleider uit om zich te oriënteren op de warmtepompproblematiek en op de bereidheid van de partijen om in een gestructureerde vorm van samenwerking tot een definitieve en effectieve oplossing te komen. Daarnaast droeg de gemeente ook financieel bij aan een deel van TNO-onderzoeken.

Met de eindrapportage heeft de gemeente het gevoel voor dit moment het maximale resultaat bereikt te hebben. De gemeente blijft de ervaringen met het comfortsysteem in Hofstad I met belangstelling volgen. Deze ervaringen maar ook de evaluatie en aanbevelingen uit het eindrapport kunnen een rol spelen in toekomstig beleid ter bevordering van duurzaam leefklimaat in de gemeente Houten.

Bewoners en belanghebbenden die de eindrapportage willen inzien, kunnen contact opnemen met de heer E. Wiss, telefoonnummer 030 - 63 92 858.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005
Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).