Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 14 december 2004

Poging overval

Daders wilden geld maar vertrokken zonder buit.

Hengelo

Op maandag 13 december '04 omstreeks 19.24 uur vond er in een cafetaria aan de Schumanstraat in Hengelo een poging overval plaats. Twee onbekende mannen hadden de 25 jarige eigenaar van het cafetaria bedreigd met een vuurwapen en vroegen om geld. De eigenaar gaf echter geen geld maar belde 112. Hierop vertrokken de overvallers zonder buit. Getuigen zagen de mannen wegrennen via de Symhoniestraat in de richting van de Mozartlaan. De daders, ongeveer 20 jaar, droegen beiden donkere kleding en donkere mutsjes. Voor hun gezicht droeg één van hen een witte sjaal en de andere een zwarte sjaal. De Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen contact op te nemen.(04-153148)

Oplichting

Dankzij oplettende winkellier kon oplichter op heterdaad gepakt worden.

Tubbergen

Op maandag 13 december '04 omstreeks 12.30 uur kwam er een onbekende man in een winkel aan de Grotestraat in Tubbergen. De man wilde een plasmatelevisie kopen. De man kreeg hierbij een DVD-speler t.w.v. E 400,- gratis(dat was een actie). De man wilde de televisie laten bezorgen maar gaf aan de DVD-speler al vast mee te willen nemen. De 34 jarige eigenaar van de winkel kreeg echter argwaan en zei tegen de man dat hij later op de middag maar terug moest komen. De man gaf een bezorgadres voor de televisie op. De winkellier ontdekte dat het adres niet bestond. De politie werd daarom door hem geïnformeerd. Omstreeks 16.00 uur kwam de man weer in de zaak. Kort daarop werd hij aangehouden door de politie terzake oplichting. Bleek dat de man eerder die dag ook bij twee andere zaken in Tubbergen met een 'mooi verhaal' getracht had goederen en geld te krijgen. De man, 42 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats, is opgesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-153059)

Brand in woning

Droger had vlam gevat

Oldenzaal

De brandweer heeft op maandag 13 december '04 omstreeks 17.47 uur een brandje in een woning gedoofd. Bleek dat de droger vlam had gevat. De 23 jarige bewoonster had zelf geprobeerd de brand te blussen maar dit was haar niet gelukt. De woning heeft water en rookschade opgelopen. Niemand raakte gewond. (04-153158)

Bromfietscontrole

De controle duurde 45 minuten en vond plaats op de Deurningerstraat

Hengelo

Op maandagochtend 13 december '04 werd een bromfietscontrole gehouden aan de Deurningerstraat. De controle duurde 45 minuten. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven aan het niet voeren van verlichting, Vijf bromfietsers reden door het rode licht. Eén bromfietsbestuurder reed niet op het voor hem bestemde weggedeelte. Drie bestuurders van een bromfiets hadden hun voertuig opgevoerd. (04-152790

Doorrijden naar aanrijding

Politie Twente is op zoek naar getuigen en de bestuurder van de betreffende auto

Almelo

Op maandag 13 december '04 omstreeks 8.30 uur reed een 16 jarige bestuurster van een bromfiets over de Thorbeckelaan. Zij kwam uit de richting van de Apollolaan. Voor de bromfietsbestuurster reed een auto. Bij de school de Rank stond een groene personenauto stil. De auto liet de auto, die voor de bromfiets reed, voor gaan en trok daarna op. De bestuurder reed in de richting van de Apollolaan. De bestuurster van de bromfiets moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor slipte haar bromfiets en kwam zij ten val. Diverse, onbekend gebleven, omstanders hebben het meisje geholpen. De bestuurder van de groene auto is echter doorgereden. De Politie Twente is opzoek naar de bestuurder van deze auto. Tevens verzoekt de Politie Twente de getuigen zich te melden. Het meisje liep diverse schaafwonden en beschadigingen op. (04-153198)

Gestolen auto aangetroffen

Duitse auto stond enige tijd geparkeerd in Almelo

Almelo

Op maandag 13 december '04 omstreeks 13.33 uur kwam er een melding bij de Politie Twente over een verdachte auto die geparkeerd stond aan de Reeststraat in Almelo. Agenten troffen daar een auto aan voorzien van een Duits kenteken. Bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De auto is weggesleept voor sporenonderzoek. De zaak is overgedragen aan de Duitse politie (04-152949)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --