Ingezonden persbericht


Provincie Groningen kiest SCOPE voor relatiebeheer

Er gaat niets boven SCOPE

Schiphol-Rijk, 14 december 2004 - De provincie Groningen heeft SCOPE CRM gekozen als ondersteunend systeem voor haar relatiebeheer. Na een uitgebreide pakketselectie met veel buitenlandse leveranciers bleek er toch niets boven het Nederlandse SCOPE te gaan.

CRM-selectietraject breed gedragen
De SCOPE CRM-software wordt binnen het gehele ambtelijk apparaat van de provincie Groningen geïmplementeerd. Alle 25 afdelingen werden ook daadwerkelijk betrokken bij het samenstellen van eisen en wensen en gedurende het verdere selectietraject. Deze afdelingen beschikten tot voor kort allen over een eigen registratiesysteem. Bij het inventariseren van de kernprocessen lag de nadruk dan ook sterk op centrale registratie van externe relaties en het op basis daarvan kunnen uitvoeren van mailingen.

10-tal selectiecriteria centraal
10 criteria stonden centraal binnen het selectietraject van de provincie Groningen: (1) functionaliteit, (2) techniek, (3) relatiemanagement, (4) 360 graden profiel, (5) contactmanagement, (6) e-mailingen, (7) interfaces, (8) datakwaliteit, (9) autorisatie en (10) rapportage. Daarboven scoorden ook het vertrouwen in de leverancier en de gebruikersvriendelijkheid van de software hoog. Verder bleek het SCOPE CRM-systeem het best inzetbaar voor specifieke processen bij de provincie Groningen.

Provinciaal relatiebeheer in complex krachtenveld
Hoofddoel van de SCOPE CRM-implementatie bij provincie Groningen is het verbeteren van de externe communicatie op het gebied van relatiebeheer. Daarvoor is het verbeteren van de interne bedrijfsvoering een randvoorwaarde. De provincie Groningen verwacht hierdoor haar relatiebeheer nog beter te kunnen invullen in het complexe krachtenveld met centrale overheid, ministeries, gemeenten, waterschappen, belangenvereningingen, beheerders natuurgebieden, waterschappen, bedrijven, stichtingen, weg- en waterwerken en vaarwegen enz. waar de provincie in acteert.

----------
Unquote

Over SCOPE marketing technology
SCOPE marketing technology is een ervaren Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van e-CRM software. SCOPE bouwt en verkoopt al meer dan 16 jaar systemen voor een effectieve ondersteuning van de klantinteractie binnen marketing-, verkoop- en serviceprocessen. Ook verzorgen we de bijbehorende werkzaamheden op het vlak van consultancy, maatwerk, installatie en implementatie, opleidingen en support services. Vanuit Schiphol-Rijk bedient SCOPE met ruim 60 medewerkers de Nederlandse markt. De klanten van SCOPE zijn actief in sectoren als financiële dienstverlening, overheid, onderwijs & gezondheidszorg, handel & industrie, media & communicatie en overige zakelijke dienstverlening. Momenteel is SCOPE ruim 8.000 eindgebruikers bij meer dan 100 middelgrote tot grote bedrijven van dienst. Het SCOPE CRM-systeem stelt relaties centraal in frontoffice en helpt om meer te verkopen of om beter diensten te verlenen. SCOPE CRM systeem organiseert doelgericht planningen en processen en ondersteunt elk communicatiekanaal. Voor meer informatie zie www.scope.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SCOPE marketing technology b.v.
Beechavenue 122
1119 PR Schiphol-Rijk
Postbus 12550
1100 AN Amsterdam Zuidoost
020-6554200
www.scope.nl

Afdeling Marketing & Communicatie
Esther M.M. de Vries - Communicatie/PR
020-6554223
pr@scope.nl