Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 14 december

Hoorn 14-12-2004 - 17.00 uur

Bewoner overloopt inbrekers.

Abbekerk, dinsdag 14 december 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd de bewoner van een woning aan de Lijsterbeslaan wakker van vreemde geluiden in zijn woning. Toen hij op onderzoek uitging zag hij kleding op de grond liggen en bleken zijn autosleutels te zijn verdwenen. Toen hij vervolgens buiten kwam overliep hij de twee inbrekers. Eén van hen sprong in de auto van de bewoner en reed daarmee weg. De andere verdachte verdween te voet de woonwijk in. Vermoedelijk zijn de inbrekers in de woning gekomen door het vernielen van een raam. De gestolen auto was voorzien van een GPS-systeem. Hiermee kon de vluchtweg van de dader in de auto worden vastgesteld. Korte tijd later werd de auto aangetroffen op De Waag in Spanbroek. De inzittende was verdwenen. Een zoektocht in de omgeving van de vindplaats van de auto bleef zonder resultaat.

Verlichtingscontrole

Enkhuizen, dinsdag 14 december 2004.

Dinsdagmorgen werd op de Gouw een verlichtingscontrole gehouden. Er werden ruim 100 fietser gecontroleerd. In 18 gevallen bleek dat de verlichting niet of niet goed werkte. De bestuurders van deze fietsen kregen een bekeuring.

Man aangehouden overval

Hoorn, dinsdag 14 december 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 08.50 uur werd een winkel aan het Aagje Dekenplein overvallen. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Hoorn, drong het magazijn van de winkel binnen en bedreigde daar één van de medewerkers met een pistool. Vanuit een kistje pakte de man vervolgens een hoeveelheid geld. Hierna verliet hij het pand. Aan de hand van het opgegeven signalement herinnerde een agent zich, dat hij kort geleden een man te hebben gesproken die aan dat signalement voldeed. Zij troffen de man aan in zijn woning aan de Patio. In de woning zagen de agenten kleding leggen die overeen kwam met de kleding die de verdachte tijdens de overval gedragen had. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij inmiddels in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.