KPN NV

|                                                      |Datum                   |
|                                                      |14 december 2004        |
SLUITING NA-AANMELDINGSTERMIJN OPENBAAR BOD DOOR BURUM B.V., EEN INDIRECTE VOLLEDIGE DOCHTERMAATSCHAPPIJ VAN KONINKLIJKE KPN N.V. OP ALLE UITSTAANDE AANDELEN IN HET KAPITAAL VAN SNT GROUP N.V.

|                                                      |Nummer                  |
|                                                      |063p                    |
|                                                      |                        |
|                                                      |                        |
Dit is een gezamenlijk persbericht van Koninklijke KPN N.V. en SNT Group N.V. Dit bericht of delen daarvan mogen niet worden gepubliceerd in of verspreid naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninklijk, Canada, Australië of Japan.

Den Haag, Zoetermeer, 14 december 2004 - Onder verwijzing naar de gezamenlijke persberichten van 10 september 2004, 8 oktober 2004 en 18 oktober 2004 met betrekking tot het aanbevolen vast openbaar bod (het "Bod") op alle uitstaande aandelen in het aandelenkapitaal van SNT Group N.V. ("SNT") van nominaal EUR 0,02 elk ("Aandelen SNT") en de gestanddoeningsadvertentie gedateerd donderdag 18 november 2004 waarin tevens de na-aanmeldingstermijn werd aangekondigd, maakt Burum B.V., een indirecte volledige dochtermaatschappij van Koninklijke KPN N.V. (Burum B.V. en/of Koninklijke KPN N.V. en/of een of meer van haar dochtermaatschappijen hierna samen "KPN") bekend dat de na-aanmeldingstermijn met betrekking tot het Bod op donderdag 9 december 2004 om 15.00 uur Centraal Europese Tijd ("CET") is gesloten.

Gedurende de na-aanmeldingstermijn zijn 45.014 Aandelen SNT aangemeld, hetgeen overeenkomt met circa 0,20 % van de Aandelen SNT uitgaande van volledige conversie van het door KPN gehouden bijzondere aandeel in het aandelenkapitaal van SNT ("Bijzonder Aandeel"). Na verwerving door KPN van de gedurende de na-aanmeldingstermijn aangemelde Aandelen SNT en uitgaande van volledige conversie van het Bijzonder Aandeel zal KPN 20.797.045 Aandelen SNT houden, hetgeen overeenkomt met 93,70% van de Aandelen SNT. KPN zal in dit kader thans over gaan tot conversie van haar Bijzonder Aandeel.

Afwikkeling
KPN zal op donderdag 16 december 2004 voor elk op geldige wijze aangemeld (of op ongeldige wijze, mits KPN de aanmelding daarvan desalniettemin aanvaardt) en geleverd Aandeel SNT een bedrag van EUR 13,50 cum dividend in contanten betalen. De houders van Aandelen SNT ("Aandeelhouders SNT") zullen derhalve geen dividend ontvangen over het boekjaar 2004.

De aan Euronext Amsterdam N.V. toegelaten instellingen dienen de gedurende de na-aanmeldingstermijn aangemelde Aandelen SNT uiterlijk om 10.00 uur CET op donderdag 16 december 2004 te leveren aan ABN AMRO Bank N.V.

Beëindiging notering SNT
Onder verwijzing naar het Biedingsbericht worden Aandeelhouders SNT er nogmaals op gewezen dat KPN het voornemen heeft zo spoedig mogelijk na het einde van de na-aanmeldingstermijn in overleg te treden met Euronext Amsterdam N.V. teneinde de notering van de Aandelen SNT aan Euronext Amsterdam N.V. te beëindigen alsmede 100% van de Aandelen SNT te verkrijgen. KPN zal in dit kader thans over gaan tot conversie van haar Bijzonder Aandeel. Waar voor een beëindiging van de notering is vereist dat 95% van de genoteerde Aandelen SNT door KPN is verkregen, zal beëindiging slechts kunnen plaatsvinden ofwel door een juridische fusie tussen KPN en SNT dan wel aanwending van enig ander wettig middel waardoor 95% van de genoteerde Aandelen SNT wordt verkregen.

Om de notering van SNT te beëindigen alsmede 100% van de Aandelen SNT te verkrijgen, overweegt KPN, na de beoogde conversie van het Bijzonder Aandeel, een juridische fusie te effectueren tussen KPN en SNT. Een en ander zal tot gevolg hebben dat de Aandeelhouders SNT die hun Aandelen SNT nog niet onder het Bod hebben aangemeld alsdan van rechtswege aandeelhouder worden van Koninklijke KPN N.V. Het aantal gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Koninklijke KPN N.V. dat alsdan van rechtswege zal worden toegekend, zal worden bepaald op basis van de waarde van de Aandelen SNT, in verhouding tot de waarde van de toe te kennen aandelen in het aandelenkapitaal van Koninklijke KPN N.V. SNT zal na het effectueren van de juridische fusie ophouden te bestaan, als gevolg waarvan de notering van de Aandelen SNT zal worden beëindigd.

Ongeacht de keuze voor het in gang zetten van een juridische fusie behoudt KPN zich nadien het recht voor elk ander wettig middel aan te wenden om 100% van de Aandelen SNT te verkrijgen en/of de notering van de Aandelen SNT te beëindigen.


Noot voor de redactie (

KPN NV