Gemeente Soest

Eerste informatiemarkt goed bezocht

Datum: 16/12/2004

Dinsdagavond 14 december was er in het Breed Educatief Centrum De Plantage een druk bezochte informatiemarkt over het referendum. Het doel van deze avond was de kiesgerechtigden in de gemeente Soest zo goed mogelijk te informeren over alle vragen rondom het referendum van 19 januari.

De opkomst was goed. De volgende instanties stonden met een stand op de informatiemarkt:

* de Provincie Utrecht

* het Utrechts Landschap

* het actiecomité Gebukt onder een Ecoduct
* de gemeente Soest

* diverse politieke partijen

De avond werd geopend en begeleid door burgemeester J.J.L.M. Janssen. Halverwege de informatiemarkt vonden twee presentaties plaats, één van het actiecomité en één van de gemeente. Namens de gemeente pleitten de drie wethouders van Soest om 19 januari voor te stemmen. De wethouders spraken over het verbinden van de natuur, de toekomst voor onze kinderen en investeren in de zorg.

Het actiecomité pakte de presentatie anders aan en had zich verkleed als dieren. Aan de hand van een rood en groen winkelmandje werd uitgelegd wat zij van het aanstaande referendum vonden.

Kop of munt bepaalde wie de eerste presentatie gaf

Ook in januari wordt er nog een informatiemarkt georganiseerd. Deze vindt plaats op zaterdag 8 januari om 12.00 uur in het Officierscasino, Kampweg te Soesterberg. Vervolgens is om 15.30 uur een debat.

Ook wordt er gedebateerd op maandag 10 januari om 19.30 uur in Idea, Willaertstraat 49 te Soest.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer