Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

22-12-2004
Openbare besluitenlijst college van B&W

Besluitenlijst vergadering B en W Datum: 14 december 2004

NR. AFD. ONDERWERP BESLUIT B EN W

0. ALGEMEEN BESTUUR

0-1 POI Slip van afd. POI dd. 7-12-2004 inzake wijziging bezoldigingsverordening gemeente Edam-Volendam per 1 januari 2004. Conform advies. In te stemmen met de voorgestelde wijzigingen van de bezoldigingsverordening van de gemeente, waarna de concept-bezoldigingsverordening ter goedkeuring aan de Ondernemingsraad kan worden voorgelegd.
0-5 POI Slip van afd. POI dd. 8-12-2004 inzake aanwijzing brugdagen 2005. Conform advies.
Voor 2005 van de 5 extra verlofdagen, voor zover de dienst dat toelaat, vrijdag 6 mei aan te wijzen als brugdag, waardoor alle gemeentelijke diensten en afdelingen gesloten zijn. Dit (schriftelijk) voor te stellen aan de Ondernemingsraad.
0-8 B&W Motie van raad inzake de personeelsformatie. De gespreksnotitie is besproken in de commissie Algemene Zaken van 9 december j.l. Het college besluit aan de raad te berichten dat de motie alleen in uitvoering kan worden genomen als de voorgestelde afname van de formatie wordt gekoppeld aan een takendiscussie. Aan het MT wordt gevraagd een voorstel voor te bereiden om i.s.m. de griffie een takendiscussie te gaan starten. Dit wordt voorgelegd aan de commissie AZ van 10 februari a.s. Aan het MT wordt opdracht gegeven onverminderd aandacht te besteden aan efficiency verbetering en daar waar het mogelijk is na te blijven gaan waar "lucht" te vinden is binnen de bestaande formatie. Het natuurlijk verloop van het personeel wordt in beeld gebracht. De voortgang wordt goed geregistreerd. 0-9 B&W Het college besluit niet te vergaderen op 28 december a.s. 0-10 B&W Nieuwjaarsbijeenkomst. Nieuwjaarsbijeenkomst voor personeel op 3 januari a.s.


1. OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID


1-0 BenV Slip van Brandweer/Veiligheid ivm brief van Regionale Brandweer Zaanstreek-Waterland dd. oktober 2004 inzake evaluatie Bestuurlijke Oefening 3 juni 2004. -Conclusies overnemen en aanbevelingen ondersteunen en binnen de organisatie uitzetten;
-Evaluatieverslag met GBT en GMT gezamenlijk bespreken en afspraken maken voor de toekomst;

-Evaluatieverslag bekend maken bij en bespreken met de betrokken Actiecentra;

-Bij de volgende oefening de Actiecentra meer betrekken bij de oefening en evaluatie;

-Externe waarnemer de Actiecentra laten evalueren en rapport laten uitbrengen.
De geplande oefening van 13 januari a.s. gaat niet door. Gemeente heeft regie voor komende oefening nieuwe opzet, waarbij met name actiecentra beoefend worden.

3. ECONOMISCHE ZAKEN

3-1 FIN Slip van afd. Financiën dd. 6-12-2004 inzake onderhandse contracten kermis 2005 deel 3. Conform advies.
De voorgestelde contracten te verlenen.
3-2 VROM Slip van de afdeling VROM d.d. december 2004 inzake aanbesteding elektrische energie. Conform advies. Directeur Sector Grondgebied mandaat verlenen voor ondertekening van het contract.

5. CULTUUR EN RECREATIE

5-1 INW Slip van afd. Inwonerszaken ivm brief van Proj.leider nieuwbouw SWE dd. 8-12-2004 inzake stand van zaken nieuwbouw welzijn Edam. 1.Kennisnemen van de huidige stand van zaken rond de nieuwbouw SWE;

2. Er is sprake van een turnkey + constructie. Dit impliceert doorgaan met 1 aannemer/ontwikkelaar met een vaste prijs. Er is een externe opdrachtgever met een programma van eisen.

3.Commissie Inwonerszaken in de eerstvolgende vergadering over de stand van zaken te informeren.
5-2 B&W Project nieuwbouw Pius X. Nader beraad en daarna overleg met het bestuur van CBW.

7. VOLKSGEZONDHEID

7-1 B&W Stand van zaken vuurwerkopslag en verkoop Oosterkade. Het college bespreekt de stand van zaken. Aan aanvrager is op 8 december jl. brief gezonden waarin is gewezen op tekortkomingen. Hierop wordt toegezien.

8. RUIMTELIJKE ORDENING EN
VOLKSHUISVESTING

8-1 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 29-11-2004 inzake afhandeling bezwaarschriften tegen het voorbereidingsbesluit inzake het Buitengebied. Conform advies.
Bezwaren ongegrond verklaren.
8-2 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 6-12-2004 inzake project De Pieterman, verzoek van de kant van de PEV. Conform advies. Het college staat in beginsel niet afwijzend tegenover uitbreiding aantal ligplaatsen. Daartoe dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd. Het college stemt in met de conceptbrief. 8-3 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 7-12-2004 inzake project USP aan het Oorgat. Conform advies. Instemmen met stedenbouwkundige randvoorwaarden voor gewijzigde bebouwing.
8-5 VROM Slip van sectie Bouw- en Milieuzaken dd. 1-12-2004 inzake bouw van een luifel, wijzigen kleurstellingen en reclame aan de voorgevel Achterhaven 101, Edam. Aanvraag reguliere bouwvergunning 08-07-2004. Aanvraag Monumentenvergunning 20-10-2004. Conform advies.
1.Aangaande de luifel: afwijken van het advies van gemeentelijke welstands en monumentencommissie en conformeren aan het advies van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. (De luifel niet toestaan).
1. Aan de kleuren: Conformeren aan het advies van de gemeentelijke welstands en monumentencommissie.

2. Afwijken van het advies van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. (bestaande kleuren handhaven of kleuren die voor Edam kenmerkend zijn).

3. Aangaande het reclamebord: Conformeren aan het advies van de gemeentelijke welstands en monumentencommissie (geen verlichting toegestaan);

4. Aangaande de logo's: Afwijken van het advies van de gemeentelijke welstands en monumentencommissie, de logo's toestaan;
5. De aanvraag bouwvergunning weigeren op grond van artikel 44 van de Woningwet wegens strijd met redelijke eisen van welstand, beoordeeld naar de criteria uit de vastgestelde welstandsnota;
6. Weigeren Monumentenvergunning op grond van artikel 11 van de Monumentenwet wegens ontsieren van de gevel;

7. De aanvrager voor het reclamebord adviseren apart een reclamevergunning aan te vragen.

8-6 IBZ Slip van sectie Bestuursondersteuning ivm advies bezwaarschrift M. Houtkooper tegen bouwvergunning Zeestraat 14. Conform advies.
a.Overeenkomstig het bijgevoegde advies van de
bezwaarschriftencommissie het bezwaarschrift van de heer Houtkooper ongegrond te verklaren.
8-7 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 29-9-2004 inzake verzoek tot ingebruikgeving grond aan de zijkant van de woning (Pr. Bernhardlaan 1). Conform advies.
Verzoek gemotiveerd afwijzen ivm strijdigheid met het uitgiftebeleid. 8-8 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 30-11-2004 inzake parkeerplaatsen Goldfish, Noordeinde 107, oud, vervallen plan. Conform advies.
Concept brief verzenden.
8-9 VROM Slip van sector Grondgebied dd. 30-11-2004 inzake afhandeling bouwaanvraag supportershome, Sportlaan; afhandeling zienswijze SKOV. Conform advies.
Bouwvergunning/vrijstelling verlenen. Vestigen recht van opstal. 8-10 B&W Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zuidpolder. Wethouder Nouwen doet verslag van de hoorzitting in de commissie VROM van 13 december jl. Commissie VROM plant z.s.m. extra vergadering, voor beraadslaging. Wordt voorgelegd aan de raad van 27 januari a.s. 8-11 B&W Integrale toets provincie inzake zoeklocaties streekplan. Het college stemt in met een brief aan provincie inzake uitstel van de reactie.


9. FINANCIERING EN ALGEMENE
DEKKINGSMIDDELEN

9-1 FIN Slip van afd. Financiën dd. 6-12-2004 inzake acceptatie herwaardering niet-woningen WOZ-tijdvak 2005-2006. Conform advies. De taxaties ten aanzien van de niet-woningen te accorderen en het taxatiebureau Taxon BV hierover middels bijgaande brief te informeren. 9-2 FIN Slip van afd. Financiën i.v.m. overeenkomst tot wijziging leningsvoorwaarden. Conform advies. Akkoord gaan met overeenkomst tot wijziging leningsvoorwaarden.