Implementatie PAC voor Uitgeverijen bij Pimento bv (Foreign Media Group)

AMSTERDAM, 20041215 -- Pimento bv, uitgeverij van kinderboeken en volwassenenfictie en non-fictie, werkt sinds december 2004 met PAC, de standaardsoftware voor uitgeverijen, van Verkaart Automatisering. Sinds vorige week zijn de modules Relatiebeheer, Project, Aanbiedingsbeheer, Calculatie en Documentbeheer geïnstalleerd, ingericht en operationeel gemaakt.


Pimento heeft hiermee een zeer gericht modulepakket samengesteld ter ondersteuning van het uitgeefproces. Een belangrijk kenmerk van het pakket is dat de informatie in de genoemde modules steeds voor alle partijen in het uitgeefproces beschikbaar is, vanaf het eerste idee bij een uitgever, tot de aflevering voor distributie, tijdens de verkoop- en publiciteitsfase en tot en met het einde van de looptijd. Met behulp van de uitgebreide rapportages is het management in staat om de bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren.

Pimento bv is een zelfstandige werkmaatschappij van Foreign Media Books. Na een gedegen selectieproces werd gekozen voor de software van Verkaart Automatisering.

Verkaart Automatisering is een vooruitstrevend softwarebedrijf met aansprekende standaard en maatwerksoftware. Na het ontwikkelen van talloze maatwerkoplossingen over een periode van acht jaar is besloten de beste onderdelen over te nemen in een nieuw product: PAC. Hieruit is een uitgebreide branche oplossing ontstaan, PAC voor Uitgeverijen geheten, dat vele integratiemogelijkheden biedt met bestaande interne software, maar ook met externe partijen waaronder Centraal Boekhuis en Libridis. Er is gekozen voor het bieden van veel functionaliteit en veel inrichtingsmogelijkheden door de gebruikers gekoppeld aan scherpe prijzen en uitstekende support. Deze combinatie vergt veel van een leverancier, maar dat is een uitdaging die Verkaart Automatisering graag aangaat.

Sandra Piers, directeur en opdrachtgever vanuit Foreign Media Books, geeft de volgende uitleg over de beslissing om te werken met PAC van Verkaart Automatisering: `Wij hebben gekozen voor Pac omdat het in de markt het meest uitgebreide pakket is qua functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid koppelt aan lage kosten, zowel voor implementatie als voor onderhoud. Alle typen producten en projecten kunnen in Pac worden gecalculeerd in combinatie met alle leveranciersgegevens inclusief staffels en opdrachten en Pac biedt een uitstekend relatiebeheersysteem. Een leverancier als Verkaart Automatisering kent de uitgeverij en de verschillende processen binnen een uitgeverij door en door, en vertaalt onze wensen naar praktische en efficiente oplossingen. Ik verwacht dat we onze bedrijfsprocessen door de introductie van Pac bijzonder efficient kunnen uitvoeren.'