Haagse Hogeschool

30 november 2004 Iconen en Chopin tijdens feestelijke afsluiting najaarsprogramma HOVO Ter afsluiting van het najaarsprogramma en als introductie van het voorjaarsprogramma organiseert het Hoger onderwijs voor Ouderen (HOVO) van de Haagse Hogeschool op woensdag 15 december een feestelijke bijeenkomst in theater de Tobbe te Voorburg.

Eén van de docenten uit het voorjaarsprogramma, Désirée Krikhaar, houdt een lezing over het kerstverhaal op iconen. Mevrouw Krikhaar is een autoriteit op het terrein van de vroegchristelijke, Byzantijnse en Oosters-orthodoxe iconografie. Else Krijgsman geeft een conference-recital over Chopin. Mevrouw Krijgsman is een zeer bekende concertpianiste en was hoofdvakdocente aan het Amsterdamse Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij debuteerde als 15 jarige en gaf recitals in binnen- en buitenland.

Het HOVO is zeer trots beiden bereid gevonden te hebben om mee te werken aan deze middag in december vlak voor Kerst, in de periode dat het najaarsprogramma van het HOVO op zijn einde loopt en in februari 2005 (na de feestdagen) het voorjaarsprogramma start.

Al 14 jaar, sinds 1990, verzorgt de Haagse Hogeschool het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO), voor mensen van 50 jaar en ouder, die zich willen blijven ontwikkelen. Kenmerkend voor dit onderwijs is de overdracht en het verwerven van wetenschappelijke kennis en vooral het bediscussiëren van meningen en stellingen.

Het studieprogramma 2004-2005 omvat meer dan dertig cursussen, lezingen en hoorcolleges met uiteenlopende themas, van architectuur tot wijsbegeerte en alles wat ertussen zit. Het studieprogramma 2004-2005 is aan te vragen via de website van de Haagse Hogeschool www.haagsehogeschool.nl/hovo. Wilt u zich opgeven voor de feestelijke bijeenkomst, dan kunt u tot uiterlijk 10 december bellen met 070-4458900 of mailen naar posthto@hhs.nl. Het studieprogramma is ook verkrijgbaar in 45 bibliotheken in de regio.