Ingezonden persbericht


Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Amsterdam
P E R S B E R I C H T

EVEN ALEXANDRIË BELLEN...

Verzekerd van ziektekosten in ontwikkelingslanden:

Praktijkseminar over duurzame marktkansen in ontwikkelingslanden.
Amsterdam, 8 december 2004

Even Alexandrië bellen. Zo heet de case die het KIT presenteert in het praktijkseminar Verzekerd van ziektekosten in ontwikkelingslanden, dat op woensdag 15 december a.s in het KIT wordt gehouden. Het is het tweede seminar in een serie over duurzaam zakendoen in ontwikkelingslanden georganiseerd door KIT, NCDO en het magazine P+. De serie attendeert initiatiefrijke ondernemers op duurzame marktkansen in het Zuiden. Naast de KIT-case over nieuwe vormen van volksverzekeringen in Egypte, zijn er projectpresentaties over gezondheidsverzekeringen in Centraal-Afrika en over het verzekeren van lokale medewerkers van Westerse bedrijven.

Datum: 15 december 2004; locatie: KIT, Mauritskade 63 Amsterdam; tijd 15.30 uur.

Het belang van de private sector voor duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden wordt steeds meer onderkend. Het zorgt immers voor inkomen, werkgelegenheid en - door belastingheffing - voor overheidsinkomsten, die geïnvesteerd kunnen worden in gezondheidszorg en onderwijs. Om het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden tot bloei te laten komen, moet op een aantal niveaus goed beleid gevoerd worden: in ontwikkelingslanden (lokaal ondernemingsklimaat) en internationaal (internationaal handelsklimaat).

Ook het Nederlands bedrijfsleven speelt hierbij een rol. De serie praktijkseminars Duurzame marktkansen in ontwikkelingslanden richt zich daarom op ondernemers die geïnteresseerd zijn in echt duurzaam zakendoen in het Zuiden. Elk seminar heeft een thema en wordt ingeleid door een zeer ervaren ondernemer. Ook zijn er presentaties van cases en projecten, waarbij bedrijven kunnen instappen: met kennis, netwerken, of als partner. De projecten zijn zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid, rendement, relevantie en mogelijkheden tot participatie.

De serie is een co-productie van drie organisaties die zich inzetten voor echt duurzaam ondernemen door Nederlandse bedrijven in het Zuiden: het programma Business in Development (BiD) van de NCDO, het tijdschrift voor duurzaam ondernemen P+ en het KIT.

Het thema van het seminar - op woensdag 15 december a.s. 2004 - is Verzekerd van ziektekosten in ontwikkelingslanden. Gastspreker is Directeur Corporate Affairs De Goederen van Heineken International. Cases en projecten worden gepresenteerd door het KIT, Health Net International en PharmAccess.

Het derde praktjjkseminar zal gaan over beroepsonderwijs en vindt plaats op 9 februari 2005. Plaats: KIT, Amsterdam; kosten: EUR 75 (ex. BTW).

Voor aanmelden en overige informatie: www.businessindevelopment.nl



Ingezonden persbericht