Gemeente Den Haag

december 2004
Levende kerststal van daklozen in Haags stadhuis (8 december)

Een kerststal met spelers uit de Haagse instellingen voor dak- en thuislozen is vanaf woensdag 15 december te bezoeken in het Atrium van het Haagse stadhuis. De levende kerststal wordt voor het negende achtereenvolgende jaar opgesteld en is uitgegroeid tot een vaste traditie. Belangstellenden kunnen van woensdag 15 december tot en met donderdag 23 december bij de kerststal terecht, dagelijks van 11 uur tot 16.30 uur. De toegang is vrij.

In de levende kerststal staan de reusachtige bruine os Billy, een ezel, een kameel en diverse dwerggeiten. Naast de dieren zijn ook de hoofdfiguren van het kerstverhaal aanwezig, de drie koningen Balthasar, Caspar en Melchior, enkele herders en natuurlijk Maria en Jozef.
Deze hoofdfiguren worden gespeeld door dak- en thuislozen afkomstig uit de Haagse instellingen voor dak- en thuislozen: de Kesslerstichting, Stichting Adena/Huize Tichelaar, het Leger des Heils en huize de Wissel. Met het opstellen van deze levende kerststal wordt aandacht gevraagd voor het feit dat de welvaart in Nederland niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Ook in het jaar 2004 zijn er mensen die niet in de herberg terecht kunnen.

Rond de levende kerststal vinden dagelijks muzikale optredens plaats van koren, orkesten en ensembles. Op woensdag 15 december is wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie om 11.45 uur in het Atrium om de kerststal officieel te openen. De opening wordt muzikaal omlijst door KMD Brass quintet. Ook is er warme chocolademelk. Bijgaand treft u een volledig overzicht aan van alle muzikale optredens.