Gemeente Putten

Putten, 9 december 2004

Gemeente Putten zet mantelzorgers in het zonnetje

Woensdag 15 december 2004 overhandigt wethouder K. van der Werf een boeket bloemen aan alle mantelzorgers die in oktober 2004 - de maand van de mantelzorg - zijn voorgedragen. De overhandiging vindt plaats bij het Lokaal Informatiepunt Mantelzorg in het gebouw van de Stichting Welzijn Ouderen Putten, Brinkstraat 91 in Putten.

Na de ontvangst heet mevrouw H. Silvius, contactpersoon Lokaal Informatiepunt Mantelzorg de genodigden welkom. Vervolgens houden mevrouw G. Faber, contactpersoon Steunpunt Mantelzorg NW-Veluwe en wethouder K. van der Werf een korte toespraak. De wethouder overhandigt daarna bloemen aan de mantelzorgers.

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een naaste: een partner, een kind, een buurman/buurvrouw of andere bekende. In de maand oktober hebben gemeenten en zorginstellingen extra aandacht besteed aan het vele werk dat mantelzorgers dag in dag uit verrichten. Ook in Putten is hieraan aandacht besteed. Medewerkers van het Informatiepunt Mantelzorg Putten hebben samen met wethouder Van der Werf op de Ossenmarkt een bloem uitgereikt aan mantelzorgers en aan mensen die een mantelzorger daarmee een kleine blijk van waardering wilden bezorgen. Iedereen kon ook namen doorgeven van mensen die als mantelzorger veel werk verrichten, zodat deze nog eens extra in het zonnetje gezet konden worden.

In Putten werden tien mantelzorgers genomineerd en de gemeente heeft besloten hen allen een bloemetje te overhandigen.