Provincie Zuid-Holland

Provinciale Staten Zuid-Holland gaan live op internet

Via internet de vergadering meebeleven

Op woensdag 15 december 2004 is het voor het eerst mogelijk om de vergadering van Provinciale Staten (het "parlement" van Zuid-Holland) via internet te volgen. U gaat hiervoor naar de site www.zuid-holland.nl en klikt vervolgens op live uitzending Statenvergadering. Het betreft een experiment.

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:-Interregionale Structuurvisie driehoek Rotterdam-Zoetermeer-Gouda (de Zuidplaspolder als een van de twee grootschalige verstedelijkingslocaties in de Randstad);- Tweede partiële herziening Streekplan Zuid-Holland West (het betreft de verplaatsing van een aantal woonwagens naar de rand van het park De Bloemerd in Leiderdorp);-Initiatiefvoorstel van de Statenleden Ouwehand en De Boer inzake realisatie zoetwatergetijdennatuur in de Sophiapolder gemeente Hendrik-Ido Ambacht;-Holland-maand november 2005 (activiteiten rondom het 25-jarig Regeringsjubileum van H.M. Koningin Beatrix).

De volledige agenda is te vinden op www.zuid-holland.nl, onder het kopje Algemeen doorklikken naar "Provinciale Staten" vervolgens onder het kopje Vergaderschema's klikken op Provinciale Staten en dan kiest u voor 15-12-2004.De voorzitter van de Staten, Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen, opent de vergadering om 09.30 uur.

De opname van de vergadering wordt opgeslagen en kan vanaf vrijdag 17 december worden bekeken. Er kan door middel van een trefwoord of spreker direct worden doorgeklikt naar het gezochte fragment.

De provincie wil graag weten wat de bezoekers van de "virtuele" Statenvergadering vinden. Op het scherm van de live uitzending is daarom een korte vragenlijst opgenomen.

Bron: Statengriffie, telefoon 070 441 67 35 of 070 441 63 93