Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 10 december 2004

In het zonnetje ...
Gemeente en Stichting NederlandSchoon bedanken
vrijwilligers voor schoonhouden leefomgeving

Op woensdag 15 december 2004 zet de gemeente Meerssen diverse verenigingen en instanties in het zonnetje. Ze hebben zich in het afgelopen jaar regelmatig ingezet om de leefomgeving zwerfafvalvrij te maken en te houden. Voor deze bijzondere inzet krijgen acht verenigingen en instanties uit de gemeente het zogenaamde ZwerfAfvalPakkers-speldje (ZAP-speldje) en bijbehorende oorkonde overhandigd. Wethouder Milieu John Ummels zal de verenigingen/instanties om 18.45 uur ontvangen in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen. De uitreiking duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Genomineerden
In de gemeente Meerssen krijgen de volgende verenigingen en instanties het ZAP-speldje: Buurtvereniging Weert, Buurtvereniging Kasen, Buurtvereniging Brommelen, IVN Meerssen, IVN Ulestraten, Milieudefensie, Wildbeheereenheid Beekdal en Wildbeheereenheid Moorveld. Per vereniging/instantie wordt één vrijwilliger gedecoreerd.

Landelijk actie
De uitreiking van de ZAP-speltjes maakt deel uit van een landelijke 'lintjesregen' van de Stichting NederlandSchoon. Op 15 december zetten tientallen gemeenten in Nederland mensen in het zonnetje die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om het zwerfafval in hun directe omgeving aan te pakken. De actie wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Bij één van de gemeente zal de initiator van de actie - de Stichting NederlandSchoon - zelf aanwezig zijn om iemand te decoreren met het speldje.
Welke gemeente dat zal zijn, is een verrassing.

Zie ook www.nederlandschoon.nl