Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Opening eerste buurtfietsenstallingen na opknappen

Portefeuillehouder Paul Beving opent op feestelijke wijze op 15 december 2004 om 17:00 uur de eerste twee opgeknapte buurtfietsenstallingen in de Rivierenbuurt. Het gaat om fietsenstallingen in de Uiterwaardenstraat 169 en de IJselstraat 58. Voor deze feestelijke opening zijn ook de buurtbewoners uitgenodigd.

Fietsenstalling Uiterwaardenstraat
De stalling is volledig gemoderniseerd: via een elektronische chip gaat de deur open. Vervolgens gaat de klant met zijn fiets via een rolband naar beneden en plaatst zijn fiets in het ergonomisch verantwoorde fietsenrek. Geen gesjouw meer en de stalling is goed verlicht, schoon en veilig. Daarnaast kunnen fietsen ook gerepareerd en gekocht worden. De stalling beschikt nu over 200 in plaats van 120 plekken. De verbouwing heeft ruim 64.000 euro gekost.

Subsidie
Het opknappen van de stallingen heeft als voordeel dat er meer plaatsen beschikbaar komen, waardoor minder fietsen op straat terecht zullen komen. De veiligheid van de stallingen neemt toe. Uit onderzoek is gebleken dat bewoners eerder een fiets nemen, als er een mogelijkheid bestaat deze veilig te stallen.
Om deze redenen hebben de dienst Infrastructuur, Verkeer & Vervoer en stadsdeel ZuiderAmstel subsidie gegeven. Er is een bedrag uitgekeerd van 59.000 euro.

Fietsenstalling IJselstraat
De stalling in de IJselstraat 58 bestaat sinds 1956. Stichting Woord bij Daad, die reeds 7 stallingen elders in de stad beheert, heeft per
1 november 2004 de stalling overgenomen. Ook deze stalling wordt op 15 december na een korte en intensieve verbouwing in nieuwe stijl heropend. Stichting Woord bij Daad is van plan nog uit te breiden maar zoekt eerst nog klanten voor deze locatie. De ruimte is grondig vernieuwd en in klassieke stijl opgeleverd. Er wordt plaats geboden aan zeker 60 fietsen, een aantal scooters en een vijftal motoren.

Omwonenden zijn hierbij uitgenodigd voor de feestelijke opening op de IJselstraat. Aanvang: 17:00 uur.