Gemeente Tilburg

BO 2004 089

Datum
13 december 2004

Uitnodiging voor de pers

Plaatsing eerste wegwijzer voor fietsknooppuntennetwerk in Tilburg,

op woensdag 15 december a.s. om 15.30 uur

Op woensdagmiddag 15 december plaatst Hans Janssen, wethouder Toerisme, de eerste 'wegwijspaal' voor het fietsknooppuntennetwerk in de gemeente Tilburg. De bewegwijzering in Tilburg maakt deel uit van het Brabant-brede knooppuntensysteem. U bent van harte uitgenodigd bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in café-restaurant De Kievitshoeve, Nijkerkstraat 1 te Tilburg, van 15.30 tot 16.30 uur.

Fietsknooppuntensysteem
Het fietsknoopuntensysteem is overgewaaid uit België en Limburg. Wethouder Hans Janssen: "Via knooppuntennummers worden fietspaden c.q. trajecten aan elkaar gekoppeld. Zo kan de fietser zelf zijn of haar route uitstippelen en de gewenste afstand bepalen". Inmiddels is het concept al ontwikkeld in de regio's Zuidoost-Brabant, Noordoost-Brabant, Het land van Heusden en Altena en de Baronie van Breda.

De fietsknooppunten in de gemeente Tilburg maken deel uit van het netwerk in de regio Midden-Brabant. Hans Janssen: "Tot voor kort vormde Tilburg een 'witte vlek' in het officiële Brabantse fietspadenplan. Maar met de steun van het Brabants Bureau voor Toerisme is het fietsknooppuntensysteem ook in de gemeente Tilburg binnenkort een feit. De knooppunten sluiten overigens aan op die in de aangrenzende regio's".

In maart 2005 zal het netwerk in de regio Midden-Brabant officieel geopend worden. De bijbehorende fietsknooppuntenkaart is dan ook verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in de regio en de grote VVV-kantoren in de steden in Brabant. Op de website van Routebureau Brabant, www.RoutebureauBrabant.nl, zal uitgebreid promotie worden gemaakt voor het systeem in Brabant. Routebureau Brabant is een nieuw initiatief van het Brabants Bureau voor Toerisme en partners en heeft als doel het gebruik van recreatieve routes in Brabant te bevorderen.

Voor de pers:
Theun van den Boer, Beleidsontwikkeling, telefoon 013 542 88 19. Charlotte Michielsen, Brabants Bureau voor Toerisme, telefoon 013 - 549 92 81.

---- --