Gemeente Capelle a/d IJssel

Veiligheidswijzer binnenkort in de bus

Tussen 13 en 17 december 2004 krijgen ruim 520.000 huishoudens in de regio Rotterdam-Rijnmond de Veiligheidswijzer in de brievenbus. Dit informatieve boekje wordt huis-aan-huis verspreid met de reclamefolders.

In de Veiligheidswijzer 2005-2006 vindt u informatie over de dienstverlening en de bereikbaarheid van de politie, brandweer en andere hulpverlenings- en gezondheidsdiensten. Zo kunt u bijvoorbeeld lezen hoe u kunt handelen bij noodsituaties als elke seconde telt en wat u moet doen als de sirene gaat. Het boekje bevat allerlei praktische tips van A tot en met Z over veiligheid, gezondheid en leefbaarheid. Bijvoorbeeld over beveiliging tegen diefstal, de mogelijkheden voor het doen van aangifte, wat u moet doen bij brand en hoe u brand kunt voorkomen. Maar ook informatie over vaccinaties en veilig op vakantie gaan. Daarnaast staan er handige telefoonnummers en internetadressen in deze wijzer.

De Veiligheidswijzer is de opvolger van de Politiewijzer, die in 2003 verscheen. De inhoud is deze keer voor het eerst samengesteld door de politie Rotterdam-Rijnmond, de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond (RHRR), de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) én de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

De Veiligheidswijzer wordt huis-aan-huis verspreid met de reclamefolders. Heeft u 'm niet aangetroffen of heeft u een antireclamesticker (Nee/Ja - Nee/Nee) op de brievenbus, dan kunt u een exemplaar afhalen bij het politiebureau of bij het gemeentehuis. De Veiligheidswijzer is vanaf 13 december ook te vinden op Internet: www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of www.veiligheidswijzer.nl