Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht 15-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bedelaar aangehouden

BILTHOVEN- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij had gebedeld langs de deuren. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een 29-jarige man uit Utrecht aan de deur aan het bedelen was. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit. In de omgeving werd de Utrechter aangehouden en ingesloten voor verhoor. Mogelijk dat de man ook verantwoordelijk is voor een oplichting en insluiping. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vervalste strippenkaart

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op dinsdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij met een valse strippenkaart rondliep. Omstreeks 15.00 uur zag een buschauffeur dat een 15-jarige jongen uit Utrecht in zijn bus stapte aan de Akkerweg.

De buschauffeur vertrouwde de strippenkaart niet en waarschuwde de politie. Hier bleek dat het te gaan om een vervalste strippenkaart. Hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten aangehouden voor overval

HUIS TER HEIDE De politie heeft 3 verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op 25 augustus 2004 op een bejaarde vrouw.

Op woensdag 25 augustus jl. werd een 90-jarige vrouw in haar woning overvallen. Toen de vrouw de deur open deed werd zij beetgepakt en de woning ingeduwd. Hier werd ze vastgebonden en vervolgens namen de verdachten geld mee. De politie startte een onderzoek en de opsporingsprogrammas Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht schonken aandacht aan deze zaak.

Na uitgebreid onderzoek kon de politie drie verdachten van deze overval aanhouden. Maandag 6 december zijn een 36- jarige vrouw en een 33-jarige man uit Doorn aangehouden. Op woensdag 8 december is een derde verdachte aangehouden, een 32-jarige man, eveneens uit Doorn.