Ingezonden persbericht


b

Nieuwe syndicaatleningen athlon holding

Hoofddorp, 15 december 2004

Athlon Holding (autoleasing en autoschadeherstel) heeft twee nieuwe syndicaatleningen afgesloten voor een totaal bedrag van 420 mln. Gezien de positieve ontwikkelingen op de kapitaalmarkt heeft Athlon besloten de syndicaatlening uit oktober 2002 vervroegd tegen een lagere rentevergoeding en met een langere looptijd te herfinancieren, waardoor haar financieringsprofiel verder is verbeterd. Ook de gunstige gang van zaken bij Athlon droeg bij aan de verbetering van de voorwaarden.

De eerste syndicaatlening van 405 mln bestaat uit twee tranches: een vaste lening van 275 mln en een revolverende kredietfaciliteit van 130 mln. Beide tranches hebben een looptijd van 5 jaar. Doel van deze lening is de vervroegde herfinanciering van een tweetal tranches (totaal 371 mln) van een bestaande syndicaatlening uit oktober 2002 die in oktober 2005 zouden komen te vervallen alsmede de financiering van autonome groei. Alle participerende banken (14) hebben ook deelgenomen in de in juli 2004 afgesloten syndicaatlening van 350 mln.

De tweede syndicaatlening van 15 mln betreft een achtergestelde lening met een looptijd van 5,5 jaar. In deze faciliteit participeren 6 banken. Doel van deze faciliteit is de vervroegde herfinanciering van een bestaande achtergestelde lening van eveneens 15 mln, die in april 2006 zou komen te vervallen.

Beide transacties zijn zeer goed door de markt ontvangen en aanzienlijk overtekend. Dit heeft er toe geleid dat het aanvankelijke bedrag van de totale herfinanciering is verhoogd van 390 mln tot 420 mln.

Voor nadere informatie: Athlon Holding N.V. mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur Telefoon: 023 567 5700 E-mail: athloninfo@athlonholding.nl Website: www.athlonholding.nl

ess release - Persbericht - Press release - Pers

1/1


---- --