Ingezonden persbericht


SYSTIMAX Solutions introduceert 10Gb UTP-bekabelingssysteem

De eerste complete UTP-oplossing die voldoet aan nieuwste IEEE 802.3an-richtlijnen

Utrecht, 15 december 2004 - SYSTIMAX Solutions, wereldwijd marktleider op het gebied van gestructureerde bedrijfsbekabelingssystemen, introduceert SYSTIMAX GigaSPEED X10D, een bekabelingssysteem ontwikkeld voor 10 Gigabit Ethernet. Hiermee is SYSTIMAX de eerste fabrikant met een complete UTP-oplossing (Unshielded Twisted Pair) die volledig voldoet aan de nieuwste IEEE 802.3an-richtlijnen voor 10GBASE-T. De SYSTIMAX GigaSPEED X10D-oplossing voorziet zowel in de bandbreedtebehoefte van bijvoorbeeld datacenters, als aan de eisen van zware computerapplicaties zoals hoge-resolutievideo, multimedia, conferencing en dataopslagsystemen (SAN/NAS).

Het onder controle krijgen van de elektrische interactie tussen de verschillende componenten in het bekabelingsnetwerk is met name bij snelheden van 10Gb/s een enorme uitdaging gebleken. SYSTIMAX Labs heeft aan de hand van zijn eigen Modal Decomposition Modeling-systeem (MDM) in totaal 1.024 verschillende interacties in kaart gebracht en gekarakteriseerd. Dit heeft geleid tot een drastische reductie in overspraak (ANEXT) tussen de verschillende componenten. Bovendien zijn de prestaties van GigaSPEED X10D getest in een '6-rond-1'-kabelconfiguratie, wat behoort tot de allerzwaarste testopstelling voor bekabeling.

"Met de mogelijkheden van MDM kunnen we onze klanten een ongekend degelijk bekabelingssysteem bieden, waarmee ze de toekomst van hun bedrijfsnetwerk met vertrouwen tegemoet kunnen zien", zegt Luc Adriaenssens, Vice-President R&D en Technology van SYSTIMAX Solutions. "De toename van het aantal gebruikers op het netwerk, die gelijktijdig gebruikmaken van meerdere zware applicaties, heeft automatisch een grotere vraag naar bandbreedte tot gevolg. Dit vraagt om een optimale netwerkinfrastructuur. Onze GigaSPEED X10D is het meest geavanceerde bekabelingssysteem op de markt en we zijn verheugd dat we als eerste fabrikant een volledige end-to-end UTP 10Gb-oplossing kunnen leveren."

GigaSPEED X10D is een logische doorontwikkeling van de bestaande Categorie 6/Class E-specificaties, die SYTIMAX reeds in 1997 als GigaSPEED op de markt bracht. GigaSPEED X10D is opgenomen in het SYSTIMAX SCS 20-jaar Product & Applicatie-garantieprogramma.

Adriaenssens verklaart verder dat hogere netwerksnelheden, zoals 10 Gigabit Ethernet, tegenwoordig al worden gebruikt. "Met name in verbindingen tussen bijvoorbeeld zware servers en switches in datacenta, in CAD-systemen en andere zware computeromgevingen, maar ook in backbones die de toenemende vraag naar Gigabit Ethernet op de desktop opvangen. De toenemende vraag naar bandbreedte in combinatie met goedkopere hardware en de komst van nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld 'grid computing' zullen ervoor zorgen, dat 10 Gigabit naar de desktop ooit realiteit wordt. Datacenters zullen een belangrijke rol spelen in de migratie naar 10 Gigabit Ethernet. We verwachten dat andere sectoren, zoals de bank- en medische wereld en de media, zullen volgen. Organisaties die gebruikmaken van zware applicaties, streaming media en/of distributed processing technology, of die tussen verschillende locaties samenwerken, zullen waarschijnlijk behoren tot de eerste 10 Gigabit Ethernet-gebruikers. Dergelijke organisaties kunnen profiteren van de krachtige mogelijkheden van GigaSPEED X10D."

Het GigaSPEED X10D-productportfolio omvat:

- GigaSPEED 91 Series Cable, beschikbaar in plenum-, non-plenum- en zero-halogeen-versies;
- nieuwe, innovatieve Universal Modular Patching (UMP) Panel;
- MGS500 Outlets;

- GS10E Patch Cords.

GigaSPEED X10D is ontwikkeld door SYSTIMAX Labs en voldoet aan de meest recente richtlijnen van de IEEE 802.3an taskforce. De IEEE 802.3an heeft nieuwe channel-specificaties voor 10GBASE-T opgesteld, bekend onder de naam IEEE Model No.1 PSANEXT (Power Sum Alien Near End Crosstalk) en Insertion Loss. Deze specificaties zijn ook overgenomen door de internationale standaardcommissies voor bekabelingsstandaarden bij de samenstelling van 'new class E'- of 'Augmented Category 6'-bekabelingsstandaarden. SYSTIMAX Labs beschouwt deze specificaties als gevorderd en introduceert GigaSPEED X10D, dat aan deze eisen over een afstand van 100 meter, op basis van vier overgangen, voldoet.

Over SYSTIMAX Solutions
SYSTIMAX Solutions, onderdeel van CommScope, biedt geïntegreerde, end-to-end-connectiviteitsoplossingen voor spraak-, data-, video- en gebouwbeheersystemen. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in gestructureerde bekabelingssystemen met een productportfolio dat bestaat uit koper-, glasvezel- en draadloze oplossingen.

SYSTIMAX Solutions levert zijn producten met een hoog prestatieniveau via een netwerk van ervaren BusinessPartners. Het productportfolio omvat de op koper gebaseerde GigaSPEED X10D- en GigaSPEED XL-oplossingen, de glasvezel LazrSPEED- en TeraSPEED-oplossingen en het intelligente iPatch-systeem. Onlangs is de draadloze SYSTIMAX AirSPEED-oplossing toegevoegd aan het portfolio. Wereldwijd installeren SYSTIMAX BusinessPartners gemiddeld 1.600 kilometer SYSTIMAX-bekabeling per dag in 140 verschillende landen.