Provincie Overijssel

James van Lidth de Jeude waarnemend burgemeester in Deventer

De heer drs. J. van Lidth de Jeude wordt met ingang van 1 januari 2005 waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Deventer, zo heeft Commissaris van de Koningin

mr. G. J. Jansen vandaag bekend gemaakt.

De burgemeestersfunctie in deze gemeente is vacant door de gemeentelijke herindeling van Bathmen bij Deventer en het ontslag van rechtswege dat aan de zittende burgemeester is verleend. Na overleg met de gekozen lijsttrekkers uit de nieuwe gemeenteraad van Deventer is besloten om de heer Van Lidth de Jeude, voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is, te belasten met de waarneming.

Profiel

De nieuwe gemeenteraad van Deventer zal naar verwachting op 24 januari 2005 het profiel voor de nieuw te benoemen burgemeester schetsen. Kort daarna zal de vacature worden opengesteld. Uiterlijk vier maanden na de sollicitatietermijn verwacht de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de aanbeveling voor deze burgemeestersbenoeming van de gemeenteraad.

Herindeling

James van Lidth de Jeude is burgemeester van Deventer sinds 1994. Na de gemeentelijke herindeling van Diepenveen bij Deventer werd hij per
1 januari 1999 opnieuw benoemd tot burgemeester. Van 1982 tot 1994 was hij wethouder in Utrecht. Van Lidth de Jeude is 59 jaar. Hij is getrouwd, heeft kinderen en is lid van de PvdA.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2004 Provincie Overijssel