Gemeente Gouda


start sloop voor plan koningshof (13/12/2004)

Deze week start het eerste deel van de sloop voor de bouwplannen van het plan Koningshof. Het plangebied ligt tussen de Vlamingstraat, Raam, Verlorenkost en de Vest. De sloopwerkzaamheden duren tot eind januari 2005. Tijdens de feestdagen ligt het werk stil.

Het sloopbedrijf begint met het voor maligVeratiokantoor.Tijdensde sloop is het bouw/sloopterrein afgezet met hekken om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren. Sloopbedrijf Boy Limmen uit Schagen voert de werkzaamheden uit. Naar verwachting start de bouw van de eerste fase in het eerste kwartaal van 2006.

plan koningshof
Het plan Koningshof is in overeenstemming tussen gemeente Gouda en Koningsveste C.V. tot stand gekomen. Er komen 147 luxe appartementen en ( woon-werk) woningen, en een restaurant. Voor elke woning komt een parkeerplaats. Ook gerestaureerde rijks- en gemeentelijke monumenten maken onderdeel uit van dit project. Er zijn afspraken gemaakt voor de nadere uitwerking van de restauratieplannen van o.a. de rijksmonumenten Plateelfabriek, Watertoren en Kleischuur en de gemeentelijke monumenten Raam 36/38, 40 (woningen), 56/58 (de bakkerij).


-- einde bericht --