Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zondag 19 december:

Ett Schoehuizen geeft startschot kerstloop

BARENDRECHT (woensdag 15 december) - Zondag 19 december 2004 organiseert atletiekvereniging c.a.v. Energie voor de vijfde maal de Hypotheekshop Kerstloop. Een K.N.A.U. Wegwedstrijd en prestatieloop over een afstand van 15 kilometer voor volwassenen. De prestatielopers kunnen, indien zij de afstand van 15 kilometer te veel vinden ook kiezen uit een afstand van 6,6 kilometer of 10 kilometer. Speciaal voor kinderen is er een route van 2 kilometer uitgezet. Wethouder Ett Schoehuizen geeft om 12.15 uur het startschot voor de kinderloop. Om 13.00 uur geeft hij het startschot voor volwassenen. Dit eerste lustrum voor de kerstloop vormt de afsluiting van een succesvol jubileumjaar van de 40-jarige christelijke atletiekvereniging Energie.

De start van 6.6, 10 en 15 kilometer vindt om 13.00 uur plaats op de atletiekbaan van c.a.v. Energie Sportpark "De Bongerd". Het verkeersvrije parcours voert langs de Dierensteinweg over het spoorwegviaduct en gaat langs de Greenery via de verbindingsweg richting Ridderkerk. Het fietspad langs de Rijksweg A16 brengt de sporters naar de keerpunten, waarna wordt teruggelopen naar het Sportpark "De Bongerd". De finish is op de atletiekbaan. De 15 kilometer kent geen echt keerpunt, maar maakt bij Ridderkerk-Rijsoord een lus over en onder de Rijksweg A16. De start van de kinderloop vindt om 12.15 uur plaats. Deze loop bestaat uit een parcours rondom de atletiekbaan van Energie.

Deelname
Inschrijven kan vanaf 11.30 uur in het clubgebouw van c.a.v. Energie op sportpark "de Bongerd" en kost 5 euro. Deelname staat voor iedereen open. De accommodatie beschikt over voldoende kleed- en douche- gelegenheid en ook is er genoeg ruimte om te parkeren.

Noot voor de pers,