Lekstroom 10.20 uur

Utrecht 15-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man gaat verbaal te keer

NIEUWEGEIN Een 21-jarige Nieuwegeiner is dinsdag rond 18.30 uur aangehouden op de Ratelaar. Tijdens een controle van de jeugd aldaar, kwam een 21-jarige man uit Nieuwegein aanrijden met zijn mobiele telefoon in zijn hand. Hij kreeg daar een boete voor, maar was het daar niet mee eens. De man ging flink verbaal te keer en wilde wegrijden. Toen de agenten hem adviseerden dit niet te doen, begon hij met het uiten van beledigingen. De man werd hierop aangehouden.

Mannen op tasjesroof

NIEUWEGEIN Bij de politie zijn dinsdag twee meldingen binnengekomen van een auto met daarin twee inzittenden, die in een geval een tas uit een fietsmand gestolen hebben. De eerste melding kwam rond 19.30 uur, van een 47-jarige fietser uit Nieuwegein. Hij reed over de Herenstraat, toen plotseling aan zijn aktentas werd getrokken. De man kwam echter ten val, waardoor de inzittende van de auto de tas ook moest loslaten.

De tweede poging van zeer waarschijnlijk dezelfde daders, lukte helaas wel. Rond 21.00 uur werd op de Henri Dunantlaan een 57-jarige fietsster beroofd van haar handtas. Het signalement van de daders kwam overeen met de eerdere melding.

Dit gebeurde door een van de inzittenden van een witte Suzuki Alto (oud model). In de auto zaten twee mannen van plm. 25 jaar en donker getinte huidskleur.

Fietsster komt tegen bus

NIEUWEGEIN Een 19-jarige fietsster uit Nieuwegein is maandag met de schrik vrijgekomen. De jongedame reed rond 15.30 uur over de Henri Dunantlaan, toen zij plotseling linksaf sloeg en geraakt werd door een passerende bus. De Nieuwegeinse kwam ten val. Zij werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.