Rijn en Venen 10.15 uur

Utrecht 15-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Portemonnee uit voertuig gestolen

MIJDRECHT Uit een geparkeerde bestelbus aan de hoofdweg is dinsdag rond 12.15 uur een portemonnee gestolen. De benadeelde, een 19-jarige vrouw uit Lelystad, bezorgde daar een pakketje. Toen zij terugkwam was haar portemonnee weg. Enkele getuigen hadden een jongen gezien, die iets uit het busje had gehaald. Zonder succes waren zij nog achter deze verdachte aangegaan. Het betreft een tenger gebouwde jongen, lichtgetint, donker haar. Plm. 17 jaar en circa 1.70 m. Hij was gekleed in een bruine ¾ leren jas.

Opstandige jeugdige

MAARSSEN Naar aanleiding van een melding over jeugdoverlast trof de politie een groep jongeren aan het Pieter de Hoogplein. Agenten noteerden de namen van de aanwezigen, maar een van hen wilde dat niet vrijgeven. Hij gaf een valse naam op en toen dat ontdekt werd, verzette hij zich bij zijn aanhouding. Achteraf bleek het te gaan om een 16-jarige inwoner van Maarssen.

Politie stelt onderzoek in naar kaartverkopers

MAARSSEN - De politie wil graag in kontakt komen met gedupeerden die in november en december wenskaarten onder valse voorwendselen hebben gekocht. De wenskaarten in een setje van drie werden deur aan deur aangeboden voor een prijs van 3,50 euro. Een deel van de opbrengst zou naar een goed doel worden overgemaakt zo werd medegedeeld aan de kopers. De kopers konden zelf aangeven aan welke van de vijf goede doelen zij de opbrengst wilden schenken.

Na onderzoek van de politie bleek dit echter niet op waarheid te berusten en was sprake van oplichting. In het belang van het onderzoek roept de politie gedupeerde personen op aangifte te komen doen. De kaartverkopers waren actief in de omgeving Utrecht, Maarssenbroek en Maarssendorp.

Grote controle op fietsverlichtingHARMELEN In samenwerking met 3VO afdeling Harmelen, werd maandag tussen 07.00 en 08.30 uur een fietsverlichtingcontrole gehouden. Op de Haanwijk en Dorpsstraat controleerden de agenten 300 fietsers. Dertig bekeuringen waren het resultaatl 14 keer voor defect voorlicht, 14 keer voor defect achterlicht en 2 keer voor zowel defect voor- als achterlicht.